No he estat mai gaire fan dels pastissos de carn, no sé ben bé per què, però això pot començar a canviar a partir de ja mateix, sobretot arran d´haver fet aquesta magnífica recepta, fàcil i de resultat garantit!
Ingredients:
400 gr de carn picada de xai, 1 carbassó, 1 pastanaga, 1 ceba
una llauna de tomàquet triturat (per fer salsa de tomàquet)
4 dents d´all, 80 gr de pecorino ratllat, 50 gr de pa ratllat, 2 ous
2 culleradetes de comí en pols i de pebre de Jamaica, 1 tomàquet
100 gr de pasta de tahina, el suc de mitja llimona, sal, aigua
Escalfem el forn a 190 graus. Posem aigua a bullir perquè haurem de coure el pastís al bany maria, així tindrem l´aigua ben calenta. Triturem amb un robot de cuina o amb la termomix el carbassó (gran), la pastanaga, els alls, la ceba, el tomàquet. Ho posem en un colador una estona de manera que deixi anar tota l´aigua que té, que és molta, ja ho veureu. Anem posant en un bol gran la carn picada, el formatge ratllat, els ous, les espècies, un xic de sal i les verdures super triturades. Amassem bé, ho posem en un motlle rectangular i ho enfornem durant 70 minuts. Mentrestant anem fent la salsa de tomàquet per una banda i per l´altra la de tahina, barrejant la pasta de sèsam amb el suc de llimona i l´aigua fins que tingui una bona consistència, espesseta però a la vegada líquida, que sigui una salsa de veritat. Quan estigui el pastis el cobrim amb la salsa de tomàquet i posem la tahina al voltant. Super bo! Ho podem acompanyar d´arròs o d´amanida verda.