Aquesta curiosa recepta de peix amb espinacs i llagostins està directament inspirada en una de la Simone Ortega que surt al 1080 Recetas de Cocina, però que ella la fa amb llenguado i una cocció diferent dels llagostins.
Ingredients:
- 2 bruixes
- 2 manats d´espinacs frescos
- 8 llagostins
- 40 grams de mantega
- 40 grams de farina
- llet d´ametlla
- formatge ratllat
Com fer la recepta del peix amb espinacs i llagostins:
- Abans que res comentar, com deia al principi, que aquesta recepta es pot fer amb llenguado o qualsevol altre peix, però que els filets no siguin pas gaire gruixuts, ja que la idea es que es facin mentre es gratina el formatge.
- Abans que res poseu a netejar els espinacs, els hi treieu les cues i el saltegeu. Si n´utilitzeu de congelats, menys feina, però trigaran una estona a bullir i descongelar-se.
- Tot seguit fem la beixamel. Primer fent un “roux” amb igual part de farina i mantega, i després amb la llet, que si no voleu no cal pas que sigui d´ametlla. La que tingueu a casa.
- Jo vaig saltejar apart els llagostins, els vaig reservar i afegir al final de la cocció. Si escolliu aquesta opció, jo crec que la millor, marqueu-los al final, menter el peix sigui al forn, amb dos o tres minuts per banda n´hi ha prou.
- Un cop feta la beixamel la barregeu amb els espinacs, ho poseu al fons d´uan safata per anar al forn i a sobre el formatge ratllat.
- Ho enforneu, només amb el gratinador encès, i si utilitzeu bruixes el peix serà cuit quan el formatge s´hagi desfet i estigui gratinat. Ho emplateu amb un parell de llagostins per cap.
- Per acompanyar aquesta recepta us recomano un blanc gallec del celler Ponte da Boga, a la Ribeira Sacra, que es diu “Blanco Lexitimo”, el nom també de la varietat que el protagonitza, autòctona de la zona.
- I aquí us poso un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un senzill vídeo de la recepta: https://youtu.be/59iWol6nYWE