Peix amb espinacs i llagostins

Peix amb espinacs i llagostins

Aquesta curiosa recepta de peix amb espinacs i llagostins està directament inspirada en una de la Simone Ortega que surt al 1080 Recetas de Cocina, però que ella la fa amb llenguado i una cocció diferent dels llagostins.

Ingredients:

  • 2 bruixes
  • 2 manats d´espinacs frescos
  • 8 llagostins
  • 40 grams de mantega
  • 40 grams de farina
  • llet d´ametlla
  • formatge ratllat

Com fer la recepta del peix amb espinacs i llagostins:

  1. Abans que res comentar, com deia al principi, que aquesta recepta es pot fer amb llenguado o qualsevol altre peix, però que els filets no siguin pas gaire gruixuts, ja que la idea es que es facin mentre es gratina el formatge.
  2. Abans que res poseu a netejar els espinacs, els hi treieu les cues i el saltegeu. Si n´utilitzeu de congelats, menys feina, però trigaran una estona a bullir i descongelar-se.
  3. Tot seguit fem la beixamel. Primer fent un “roux” amb igual part de farina i mantega, i després amb la llet, que si no voleu no cal pas que sigui d´ametlla. La que tingueu a casa.
  4. Jo vaig saltejar apart els llagostins, els vaig reservar i afegir al final de la cocció. Si escolliu aquesta opció, jo crec que la millor, marqueu-los al final, menter el peix sigui al forn, amb dos o tres minuts per banda n´hi ha prou.
  5. Un cop feta la beixamel la barregeu amb els espinacs, ho poseu al fons d´uan safata per anar al forn i a sobre el formatge ratllat.
  6. Ho enforneu, només amb el gratinador encès, i si utilitzeu bruixes el peix serà cuit quan el formatge s´hagi desfet i estigui gratinat. Ho emplateu amb un parell de llagostins per cap.
  7. Per acompanyar aquesta recepta us recomano un blanc gallec del celler Ponte da Boga, a la Ribeira Sacra, que es diu “Blanco Lexitimo”, el nom també de la varietat que el protagonitza, autòctona de la zona.
  8. I aquí us poso un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un senzill vídeo de la recepta: https://youtu.be/59iWol6nYWE

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *