peix guisat

peix guisat

Aquest a recepta de peix guisat és força apanyada, fàcil i ràpida de fer i molt bona, la veritat. Molt probablement la clau és el rovell d´ou que es posa a la salsa…

Ingredients

  • 500 gr de lluç
  • 500 gr de rap
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 dent d´all
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 1 vas de vi
  • 300 ml de brou de peix
  • 1 rovell
  • 2 cullerades de llet freda
  • llorer

 

Com fer la recepta del peix guisat:

Tallar tot el peix en daus, sense pell ni espines si podeu (amb el rap potser no és tan necessari com amb el lluç). Poseu a sofregir totes les hortalizes en una cassola, els tomàquets sense pell ni llavors, durant uns 8 minuts. Afegir-hi la farina i tot seguit l´aigua i el vi amb les pastilles de brou dissoltes en una altra mica d´aigua juntament amb la farigola, el llorer i la branca de julivert. Donar-hi unes voltes i finalment posar-hi el peix, deixant-ho coure a foc mitjà uns deu minuts. Rectificar de sal i pebre.

Just abans de servir podeu afegir-hi el rovell d´ou dissolt en dues o tres cullerades de llet, a poc a poc per evitar que qualli, i remoure bé. Li dona un gustillo molt bo!

Finalment tirar-hi julivert picat. Força més ràpid del que em pensava, i boníssim!

1 thought on “peix guisat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *