Aquest a recepta de peix guisat és força apanyada, fàcil i ràpida de fer i molt bona, la veritat. Molt probablement la clau és el rovell d´ou que es posa a la salsa…
Ingredients
- 500 gr de lluç
- 500 gr de rap
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets madurs
- 1 dent d´all
- 1 cullerada sopera de farina
- 1 vas de vi
- 300 ml de brou de peix
- 1 rovell
- 2 cullerades de llet freda
Com fer la recepta del peix guisat:
- Començarem fent un sofregit amb la ceba i la pastanaga per afegir-hi, uns quinze minuts més tard, el tomàquet. Ho deixem a foc lent uns deu minuts més aprox.
- Hi afegim una cullerada de farina, remenem bé i ho mullem amb el vi blanc, tot deixant que redueixi i s´evapori l´alcohol.
- Mullem de nou, ara amb el brou de peix, i deixem coure uns deu minuts aprox.
- Posem tot seguit els talls de peix, diríem que entre daus grossos i rectangles petits, sense espines…i, si podeu, sense pell. Això trigarà entre cinc i set minuts.
- A darrera hora hi afegim un rovell d´ou diluit en dues cullerades de llet. Es un dels detalls del plat. Moveu bé la cassola amb les dues mans, aixecada, durant un minutet.
- Finalment, ho servim.
- Amb aquest plat jo us recomano un excel.lent vi de Mallorca, del Tomeu Llabres, un crack, que estic segur hi anirà molt bé
- Us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.