peix guisat

peix guisat

Aquest a recepta de peix guisat és força apanyada, fàcil i ràpida de fer i molt bona, la veritat. Molt probablement la clau és el rovell d´ou que es posa a la salsa…

Ingredients

  • 500 gr de lluç
  • 500 gr de rap
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 dent d´all
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 1 vas de vi
  • 300 ml de brou de peix
  • 1 rovell
  • 2 cullerades de llet freda

Com fer la recepta del peix guisat:

  1. Començarem fent un sofregit amb la ceba i la pastanaga per afegir-hi, uns quinze minuts més tard, el tomàquet. Ho deixem a foc lent uns deu minuts més aprox.
  2. Hi afegim una cullerada de farina, remenem bé i ho mullem amb el vi blanc, tot deixant que redueixi i s´evapori l´alcohol.
  3. Mullem de nou, ara amb el brou de peix, i deixem coure uns deu minuts aprox.
  4. Posem tot seguit els talls de peix, diríem que entre daus grossos i rectangles petits, sense espines…i, si podeu, sense pell. Això trigarà entre cinc i set minuts.
  5. A darrera hora hi afegim un rovell d´ou diluit en dues cullerades de llet. Es un dels detalls del plat. Moveu bé la cassola amb les dues mans, aixecada, durant un minutet.
  6. Finalment, ho servim.
  7. Amb aquest plat jo us recomano un excel.lent vi de Mallorca, del Tomeu Llabres, un crack, que estic segur hi anirà molt bé
  8. Us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

1 comentari a ;ldquo;peix guisat;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *