Hi ha un sector de la família que no és gaire fan de les peres precisament, però en aquesta ocasió van aplaudir i tot. Vaig decidir fer-la tot i que el gelat era de maduixa i no de gerds (pecat mortal, je je) empès per la necessitat de fer un bon ús d´una pera que era un xic verda…i d´aquesta manera no solament la vaig “salvar” sinó que vam tenir un postre extra més que bo!
Ingredients:
1/2 pera per persona (“conference”, si pot ser)
margarina (1 cullerada)
sucre (2 cullerades)
aigua (200 ml)
gelat de gerds (per exemple de les gelateries ecològiques “bo de vici”)
Pelem les peres i les tallem per la meitat, tot i que també es poden tallar a quarts. En una paella coem el sucre (directament, sense aigua de moment) fins que es converteixi en un caramel ben fosc. Afegim primer la mantega i quan està fosa les peres, els hi donem unes quantes voltes i hi tirem l´aigua. Anem donant voltes durant uns quinze minuts fins que les peres estan tovetes i la salsa cremosa. Ho retirem del foc i deixem reposar fins que es refredin.
Servim amb el gelat de gerds al costat. Deliciosa combinació!