El “freekeh” és un tipus de gra de blat que no es precisament fàcil de trobar. Al propi llibre et diu que el pots substituir pel bulgur, i com que la recepta (més senzilla, però, impossible) em va agradar vaig decidir fer-la.
Ingredients:
150 gr de bulgur
270 ml de brou de verdures
2 cebes, 1 dent d´all matxacat
25 gr de mantega, 1 culerada d´oli d´oliva
un xic de canyella en pols i un altre de pebre de jamaica
100 gr de iogur grec, 2 cullerades de pinyons torrats
1 culleradeta de suc de llimona, sal i pebre
una mica de menta i cilantre picats
Saltejar la ceba tallada a juliana amb la mantega i l´oli durants uns minuts mentre posem el bulgur a remullar. Afegim les espècies a la ceba, mullem amb el brou de verdura i ho deixem coure uns deu minuts. Mentrestant barregem el iogur amb el suc de llimona, l´all i un xic de sal. Quan el bulgur estigui cuit el deixarem refredar, i quan no estigui calent hi posarem les herbes i ho servirem amb una cullerada de iogur i uns quants pinyons torrats per sobre, amb un rajolí d´oli d´oliva extra verge. Gustosíssim!