Pilaf de freekeh

Pilaf de freekeh

El “freekeh” és un tipus de gra de blat que no es precisament fàcil de trobar. Al propi llibre et diu que el pots substituir pel bulgur, i com que la recepta (més senzilla, però, impossible) em va agradar vaig decidir fer-la.

Ingredients:

150 gr de bulgur

270 ml de brou de verdures

2 cebes, 1 dent d´all matxacat

25 gr de mantega, 1 culerada d´oli d´oliva

un xic de canyella en pols i un altre de pebre de jamaica

100 gr de iogur grec, 2 cullerades de pinyons torrats

1 culleradeta de suc de llimona, sal i pebre

una mica de menta i cilantre picats

 

Saltejar la ceba tallada a juliana amb la mantega i l´oli durants uns minuts mentre posem el bulgur a remullar. Afegim les espècies a la ceba, mullem amb el brou de verdura i ho deixem coure uns deu minuts. Mentrestant barregem el iogur amb el suc de llimona, l´all i un xic de sal. Quan el bulgur estigui cuit el deixarem refredar, i quan no estigui calent hi posarem les herbes i ho servirem amb una cullerada de iogur i uns quants pinyons torrats per sobre, amb un rajolí d´oli d´oliva extra verge. Gustosíssim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *