Una recepta de pollastre amb bolets ben clàssica, senzilla, de tota la vida: pollastre a la cassola, un bon sofregit, uns bons bolets, secs o frescos. Si son frescos heu de procurar-vos un brou de pollastre
Ingredients:
- 2 cebes de Figueres
- 4 cuixes de pollastre
- 2 tomàquets de pera
- 50 gr de trompetes de la mort seques
- sal,
- pebre
- oli d´oliva
- Una cullerada de sumak
Com fer la recepta del pollastre amb bolets:
- Posem a hidratar els bolets. Utilitzarem l´aigua per coure el pollastre.
- Marquem el pollastre a la cassola, salpebrat, amb sumak i un bon raig d´oli.
- El reservem i al seu lloc hi fem un sofregit de ceba molt lentament, aprox uns 20/25 minuts.
- Tot seguit hi afegim el tomàquet tallat a dauets, sense pell ni llavors. Quinze minuts més.
- Posem els bolets, ja hidratats, i els barregem bé amb el sofregit.
- Recuperem el pollastre, l´integrem bé amb el sofregit i els bolets. Mullem amb l´aigua d´haver-los hidratat.
- Tapem quan hagi començat a bullir, baixem el foc i dexem coure uns 25 minuts aprox.
- Passat aquest temps comprovem el punt de cocció i ho emplatem.
- Amb aquesta recepta nosaltres vam obrir un dels pocs vins rosats gran reserva que hi ha al país, de fet el millor que hem tastat mai. Es una filigrana brutal.
- I us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
1