Pollastre amb carxofes, llimona i escalunya

Senzilla recepta, d´aquelles que es posa tot a la safata del forn i ja no es fa res més? Doncs sí i no, ja que l´autor recomana fer una pre-cocció de les carxofes i marinar tots els ingredients excepte el pollastre. Jo he de dir que vaig fer una mini marinada de tot plegat i llestos, va quedar molt bo, però si sou previsors us quedarà millor marinat.

Ingredients:

4 cuixes de pollastre, 12 escalunyes (o cebes petites de figueres)

12 grans d´all, el suc d´una llimona, una llimona a rodanxes primes

8 carxofes mitjanes, uns brins de safrà, fulles de farigola fresca, oli

una cullerada de pebre rosa, sal i pebre, un vas de vi blanc (opcional)

Poseu les escalunyes, els alls, el safrà, la farigola, les carxofes (prèviament bullides en una mitja cocció, vaja, que quedin una mica cuites només), l´oli, la sal, el pebre rosa i la llimona tallada a rodanxes primes en un bol, ho barregeu molt bé i ho deixeu marinar, tapat, un mínim de dues hores a la nevera i un màxim de dotze.

Poseu les cuixes de pollastre amb tots els ingredients que heu estat marinant en una safata per anar al forn. Si voleu hi poseu un vas de vi blanc i el suc de llimona, tot i que a la recepta del llibre el posa com a toc final. Forn a 200 graus durant mitja hora. Passat aquest temps tapeu la safata amb paper d´alumini i deixeu coure entre deu i quinze minuts més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *