Una recepta molt especial. Són tires de pollastre amb coliflor al curry, però podrien ser perfectament amb bròquil, de fet jo les vaig fer amb bròquil verd. També podrieu optarper utilitzar el lila o, fins i tot, bròcoli, tot i que llavors variaria molt més la textura. El pollastre es cou amb crema de llet especiada i el resultat és francament bo, molt bo.
Ingredients:
- 1/2 bròquil o col-i-flor (depenent de la mida, potser un de sencer)
- 1 pit de pollastre,
- 250 ml de crema de llet,
- 50 ml de llet,
- un xili verd
- 2 dents d´all,
- 20 gr de gingebre fresc,
- 100 gr d´ametlla pelada,
- sal i pebre
- 1 culleradeta de curcuma,
- 1/2 de comí
- 1/2 de cilantre en pols
Com fer la recepta de pollastre amb coliflor al curry:
- Trieu la col-i-flor (o el bròquil) i l´escaldeu tres minuts amb aigua bullint i sal. Reserveu.
- Talleu el pit de pollastre en filets i després en tires. Salpebreu-los i reserveu-los.
- Daureu els alls amb el gingebre, el bitxo i les espècies, tot ben picadet, amb mantega o oli.
- Incorporeu primer els trossos de pollastre, unes voltes i tot seguit la verdura. Salpebreu i mulleu amb la crema de llet i la llet. Jo de llet en vaig posar la justa per evitar que em quedés tot plegat massa espès, una mica a ull.
- Tapeu i deixeu coure uns vuit minuts o fins que la verdura estigui prou cuita, deixant-la un xic al dente. Super bo, de veritat.
Maridatge:
Per acompanyar aquesta recepta hauríem de triar un vi fresc, àgil, que ens netegi bé el paladar i que a la vegada tingui una mica de cos, que tingui personalitat. Aquest fabulós i sorprenent verdejo, Barco del Corneta, seria una molt bona opció. No sóc gens fan d´aquest tipus de raïm però la manera de treballar d´aquest celler m´ha deixat meravellat. Un verdejo que podria ser de guarda, amb cirança de nou mesos i que pot guardar-se en ampolla uns quants anys més. De fet aquest és del 2017…tasteu-lo i comprovareu que un altre tipus de verdejo és possible!