Pollastre amb mandarines i fonoll al vermout

Abans que res he d´aclarir que això del vermout és cosa meva, més que res perquè a casa no tenia cap licor anisat tipus “Pernod”, que és el que s´utilitza a la recepta, però tota la resta és obviament del fantàstic llibre “Jerusalén”, del gran Ottolenghi. Un pollastre fàcil de preparar i d´un resultat final boooníssim!

Ingredients: un pollastre tallat a quarts o quatre cuixes, 2 bulbs de fonoll, 4 mandarines “clementines”

3 cullerades de suc de llimona, 3 de suc de taronja, 100 ml de vermout o si ho preferiu un licor anisat…amb el vermout queda brutal

unes branques de romaní i unes de farigola, llavors de fonoll, dues cullerades de sucre roig, 4 cullerades d´oli d´oliva, sal i pebre, llavors de mostassa

 

Si sou previsors podeu començar a preparar aquesta recepta el dia anterior i tenir marinant el pollastre tota la nit a la nevera. En cas que no sigui possible fer-ho, sí és recomanable que estigui marinant una horeta, com vaig fer jo. Heu de juntar en un bol el vermout, l´oli, els sucs, el sucre i una cullerada de llavors de mostassa (si no en teniu, no us preocupeu). Poseu els trossos de pollastre en una safata, talleu els bulbs de fonoll en quatre parts i les mandarines per la meitat, i ho disposeu per la safata entre el pollastre. Mulleu amb els líquids, poseu-hi les herbes i deixeu-ho reposar entre mitja i una hora (quanta més estona, més saborós quedarà el pollastre).

Passat el temps de marinada enforneu a 220 graus durant uns 35 minuts. retireu del forn, coleu la salsa i reduiu-la una mica fins que tingui una bona consistència. El resultat, almenys en el meu cas, va ser francament espectacular!.

Leave a Reply