Pollastre amb mandarines i fonoll al vermout

Pollastre amb mandarines i fonoll al vermout

Abans que res he d´aclarir que això del vermout és cosa meva, més que res perquè a casa no tenia cap licor anisat tipus “Pernod”, que és el que s´utilitza a la recepta, però tota la resta és obviament del fantàstic llibre “Jerusalén”, del gran Ottolenghi. Un pollastre fàcil de preparar i d´un resultat final boooníssim!

Ingredients: un pollastre tallat a quarts o quatre cuixes, 2 bulbs de fonoll, 4 mandarines “clementines”

3 cullerades de suc de llimona, 3 de suc de taronja, 100 ml de vermout o si ho preferiu un licor anisat…amb el vermout queda brutal

unes branques de romaní i unes de farigola, llavors de fonoll, dues cullerades de sucre roig, 4 cullerades d´oli d´oliva, sal i pebre, llavors de mostassa

 

Si sou previsors podeu començar a preparar aquesta recepta el dia anterior i tenir marinant el pollastre tota la nit a la nevera. En cas que no sigui possible fer-ho, sí és recomanable que estigui marinant una horeta, com vaig fer jo. Heu de juntar en un bol el vermout, l´oli, els sucs, el sucre i una cullerada de llavors de mostassa (si no en teniu, no us preocupeu). Poseu els trossos de pollastre en una safata, talleu els bulbs de fonoll en quatre parts i les mandarines per la meitat, i ho disposeu per la safata entre el pollastre. Mulleu amb els líquids, poseu-hi les herbes i deixeu-ho reposar entre mitja i una hora (quanta més estona, més saborós quedarà el pollastre).

Passat el temps de marinada enforneu a 220 graus durant uns 35 minuts. retireu del forn, coleu la salsa i reduiu-la una mica fins que tingui una bona consistència. El resultat, almenys en el meu cas, va ser francament espectacular!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *