La recepta originalment està feta amb una varietat concreta de pollastre, el “gall negre” del Penedès, que deu ser molt més bona que el pollastre vulgaris que vaig cuinar, i que no era ni de pagès…no sempre tens a mà comprar el que et vé més de gust! En qualsevol cas és una recepta molt recomanable.
Ingredients:
1 pollastre/4 cuixes/8 potes
1 cabeça d´alls
4 pastanagues
1 ceba
1 fulla de llorer
10 grans de pebre negre
1 bitxo
farigola i romaní, si pot ser fresc
pell de taronja i de llimona
1 branca de canyella i 4 peces de clau
400 ml de vi blanc i 200 de vinagre de xerès
Salpebreu i daureu en una cassola el pollastre tallat a quarts o vuitens. Reserveu. Daureu els alls a la mateixa cassola, i tot seguit afegiu-hi la ceba i la pastanaga. 5 o deu minuts més tard, tot això a foc lent, incorporeu-hi les espècies i les herbes, i seguiu confitant-ho tot uns minuts més. Moment llavors de mullar-ho amb el vi i el vinagre i portar-ho a ebullició. Hi posem ara el trossos de pollastre i acabem la cocció al forn durant 45 minuts a 180 graus, tapat.
Aacabada la cocció ho deixarem refredar i que maceri ben bé fins l´endemà, en principi fora de la nevera. Ho podeu menjar acompanyat d´arròs o, en el meu cas, de quinoa.