Pollastre marinat amb boniato a la mantega de yuzu

Aquesta no és una sinó dues receptes, un xic adaptades, i que vaig decidir ajuntar a veure què tal. Funciona de meravella. Val la pena que poseu a marinar amb temps el pollastre. I la mantega de yuzu, bé, la veritat és que la podeu fer amb llimona si no teniu yuzu, tampoc és que fos quelcom d´un altre món…

Ingredients:

per al pollastre: 250 ml de suc de llima/taronja/llimona…jo recomano una barreja dels tres, uns quants brins de safrà, una ceba, 2 pits de pollastre grossos

per als boniatos: 2 boniatos, 50 gr de mantega, 1 cullerada de suc de yuzu (o de llimona), 1 cullerada d´all en pols, un xic de sal,  oli d´oliva

 

Poseu els sucs en una cassó amb una cullerada d´aigua, els brins de safrà i un xic de sal. Quan bulli ho retireu. Ho deixeu atemperar i mulleu els pits de pollastre, ja filetejats, posats en un tupper amb ceba tallada a juliana. Una nit a la nevera i perfecte. O d´un matí a una nit. I quan ho aneu a fer ho treieu de la nevera una bona estona abans i feu els pits a la planxa.

Per fer els boniatos doncs els poseu al forn, tallats per la meitat, salpebrats i amb un raig d´oli durant una mitja hora llarga, potser una mica més, i quan aneu a servir-los hi feu uns talls per untar-los amb la mantega, que haureu preparat barrejant els ingredients i després deixant que reposes una estona a la nevera. Naturalment, per poder fer-ho bé heu de tenir la mantega ben toveta.

Deixa un comentari