Llom amb pinya fet al forn

Llom amb pinya

Poques receptes trobareu de porc al forn. I potser menys de llom amb pinya, però la veritat és que aquesta va resultar ser ben bona, i ben fàcil…

Ingredients (4 px):

  • 1/2 kilo de llom de porc (aprox)
  • mostassa
  • llard
  • 1 llauna de pinya en almivar
  • vi ranci/aigua

Recepte pas a pas per fer el llom amb pinya

Salar el llom una hora abans de posar-lo al forn. Daurar-lo i abans de posar-lo al forn, en una safata ja calenta on s´hi haurà fos una mica de llard, s´unta tot amb mostassa. Una vegada dins del forn jo hi vaig posar la pinya, a trossets (la llauna era de pinya a trossos i no a rodanxes…), per sota i per sobre del llom i vaig tirar-hi vi ranci, operació que vaig repetir un parell de vegades durant els aproximadament 30 minuts que ho vaig tenir coent-se a 180 graus, coincidint amb els moments que donava la volta al rostit.

Per fer la salsa s´ajunta la que ha deixat anar el rostit, amb la inestimable col.laboració del vi ranci (també podeu utilitzar aigua…), amb l´almivar de la pinya en un cassó. Es porta a ebullició i s´hi tira una mica de maizena o de fècula de patata per espessir-la.

Super bo! A la recepta no posa la pinya a coure amb el llom…però jo crec que queda més bo i li dona un gustillo especial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *