Recepta de “diumenge”, per fer quan tenim convidats i volem quedar bé. Gens complicada, però per fer-la a poc a poc, amb calma…
Ingredients:
8 talls de rap ben macos, 350 ml de vi negre
mantega, 2 cullerades de brandy, farina
farigola, sàlvia, 100 gr de xampinyons
1 chalotte, 1 pastanaga, sal i pebre
Comencem daurant la ceba i la pastanaga amb mantega, a poc a poc, per mullar-ho amb el brandy quan ja estigui ben potxat. Quan s´hagi evaporat el seu alcohol hi afegi les herbes, picades, i el vi, deixan-ho coure tapat i a foc lent uns vint minuts. Passat aquest temps colem la salsa i la tornem a posar a la cassola. Quan sigui calenta hi posem el rap, uns minuts de res. El retirem, pugem el foc i fem que la salsa es redueixi. Fem un roux, mantega i farina enrossides, i ho afegim a la salsa per acabar-la d´espessir. Fem els xampinyons en una paella apart mentre posem el rap a la cassola amb la salsa quasibé ja en la seva textura ideal. Finalment hi afegim els xampinyons, un parell de minuts i ho servim. Boooníssim!