La pasta que fan al llibre (La Cuchara de plata) en aquesta recepta són de fet unes mitges llunes que anomenen “tortelloni”, però jo des que tinc el motllo dels raviolis i, més important, li he agafat la mida tota la pasta fresca que faig són raviolis. No em queden bé les altres pastes farcides a mà, així que tiro pel dret ja que tampoc en faig cada dia!
Ingredients:
200 gr de farina, dos ous
alfàbrega, pinyons, parmesà, oli verge extra, sal
200 gr de calamarcets, 2 tomàquets de pera
vi blanc sec, 1 dent d´all, julivert
Fem la massa treballant bé la farina i els ous, la deixem reposar mitja hora i l´estirem, fent capes que anirem posant al motllo dels raviolis i que omplirem amb el pesto, més aviat dens (vaja, més proporció de la normal de fruits secs i formatge). Reservem els raviolis, posem aigua a bullir i mentrestant saltegem els calamarcets amb el gra d´all. Tallem el tomàquet a daus (pelat i sense llavors) i quan tinguem cuits els raviolis (4 minuts a tot estirar) els passem per una paella amb mantega juntament amb els calamarcets i el tomàquet. O prescindiu de la mantega, saltegeu el tomàquet amb un raig d´oli, afegiu els raviolis, els calamarcets i una mica de l´aigua de bullir la pasta, un parell de minutets i llestos.