Raviolis casolans variats

Raviolis casolans variats

Avui fem raviolis casolans variats segons les receptes que em van ensenyar fa temps en un curs de fer pasta fresca. Es la manera ja tradicional de fer raviolis que surt unes quantes vegades en aquest blog però actualitzant la recepta clàssica de tres farcits bàsics: ricotta i espinacs, carn amb tomàquet i alberginia amb parmesà. Senzill, laboriós i super satisfactori.

Ingredients:

  • 400 grams de farina de força
  • 4 ous.
  • 1 albergínia escalivada,
  • 100 gr de parmesà ratllat
  • 400 gr d´espinacs congelats
  • 250 gr de ricotta
  • zaatar (opcional)
  • 1 llauna de tomàquet triturat
  • 1 butifarra
  • sal i pebre
  • sucre

 

Com fer els raviolis casolans variats:

  1. Primer de tot farem la massa, posant la farina en forma de corona i els ous al centre.
  2. Comencem amassant amb un dit donant voltes des del centre cap a l´exterior. Primer barregem bé els ingredients fins tenir una pilota rugosa que tindria més o menys aquest aspecte…
  3. Amassem ja pròpiament dit durant uns 10-15 minuts fins aconseguir una massa elàstica. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar a la nevera un mínim de trenta minuts.
  4. Passat aquest temps anem passant la massa (no tota sencera…per peces no gaire grans) per la maquina amb l´obertura al màxim unes vuit vegades, i a partir d´aquí anem tancant la rodeta un punt cada vegada que ho passem fins que ens quedi una tira ben llarga i ben fina que no s´ha d´arribar a trencar en cap moment.
  5. Posem una de les tires a sobre del motlle dels raviolis, omplim els forats i tot seguit posem l´altra tira. I després, clar, els tallarem…
  6. Per al farciment de ricotta i espinacs, per cert,  senzillament heu de barrejar aquests dos ingredients principals amb l´espècia que hagueu triat, en aquest cas zaatar, però podeu posar-hi el que vulgueu. I un xic de sal.
  7. Per al de carn poseu a sofregir el tomàquet triturat i en uns minuts la butifarra esparracada. Ho deixeu coure uns quinze minuts rectificant-ho de sal i de sucre fins que quedi ben concentrat. Si veieu que queda un xic liquid sempre ho podeu posar en un colador i que deixi anar l´aigua que li sobra, penseu que això és un farciment de raviolis, no la salsa de tomàquet que acompanyarà, juntament amb el parmesà, els tres tipus de raviolis…i que per cert també heu de fer!
  8. Amb les mides que us he donat a mi em van sortir 72 raviolis…
  9. I aquí en teniu uns d´emplatats, els de ricotta i espinacs amb salsa de tomàquet i parmesà.
  10. Amb aquest raviolis podeu obrir un bon vi del Priorat, ben fi, elegant, gens pesat ni contundent. Una joia com és el Gratallops de l´Alvaro Palacios.
  11. I aquí us adjunto un enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el video d´aquest recepta:

 

1 comentari a ;ldquo;Raviolis casolans variats;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *