Raviolis de carbassa

Raviolis de carbassa

Els raviolis de carbassa amb salsa de gorgonzola són un dels meus plats casolans preferits. El farcit és molt fàcil de fer i la dificultat del plat és fer la pasta a casa, cosa que en aquest blog ja hem demostrat que és força senzill.

 

Ingredients:

  • 300 gr de sèmola o farina doble 0
  • 3 ous
  • mig kilo de carbassa neta
  • uns quants amarettos (galeta anisada italiana)
  • 100 gr de formatge parmesà ratllat
  • un bon tall de gorgonzola (200/300 gr)
  • 2 pots de crema de llet
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta del raviolis de carbassa:

  1. Posem a escalfar el forn per coure la carbassa i mentrestant barregem els ous amb la sèmola fins a fer una bola amb els ingredients ben integrats.
  2. Tallem la carbassa a daus, la salpebrem i la fem al forn, a 180 graus, durant uns 25 minuts.
  3. Amassem. Deu minuts, de dos a tres minuts seguits amb dos descansos d´un pel mig. Filmem la bola, ben amassada, llisa, i la deixem reposar a la nevera mitja hora mínim.
  4. Amb la carbassa cuita la barregem amb dos amarettos (quantitat per a dues persones) i parmesà ratllat. Un cop ben barrejat posem el farcit a dins d´una màniga pastissera per omplir els raviolis.
  5. Estirem la massa fins a tenir quatre tires que cobreixin el motlle dels raviolis. Els omplim, els tapem, els tallem i els reservem mentre posem aigua a bullir.
  6. Mentrestant podem anar preparant la salsa amb un bon tall de gorgonzola i la crema de llet. Un cop desfet el formatge reservem la salsa.
  7. Bullim els raviolis uns tres minuts, els barregem amb la salsa i els emplatem.

Per acompanyar aquest plat podem optar per un vi blanc o per un de negre, hi ha opció per als dos, per al que us vingui més de gust. Jo vaig optar per una mencía del Bierzo, elaborada per Gregory Pérez de Bodegas Mengoba, que porta també un percentatge de garnatxa tintorera i una mica de godello.

I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video ilustratiu de la recepta:

 

 

 

0 comentaris a ;ldquo;Raviolis de carbassa;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *