Una recepta més de les que podria anomenar “d´aprofitament”, tot i que en aquest cas concret no tenia unes sobres de conill amb samfaina sinó uns talls de conill per fer i una resta de samfaina millorada (amb carbassó, vaja, ratatouille), a més a més d´una mica de massa feta a casa al congelador, juntament amb unes fulles de sàlvia. La salsa pot ser una mica greixosa però està deliciosa…
Ingredients:
200 gr de farina doble 0
2 ous
mig conill
1 pebrot
1 albergínia
1 carbassó
1 ceba
unes quantes fulles de sàlvia
50 gr de mantega
Bé, jo us he posat els ingredients per fer la massa i per fer la samfaina/ratatouille però ja he explicat que en el meu cas en concret la recepta va nèixer de la casualitat, i ja tenia feta la samfaina i la massa. En qualsevol cas heu d´amassar la farina amb els ous i deixar-la reposar mitja hora. Prepareu la samfaina tallant a daus petits tots els seus ingredients, els feu per separat i un cop cuits els junteu en una sola paella i deixeu que es coguin una miqueta més. El conill el feu a la planxa o com us vagi millor, en treieu tota la carn i la barregeu amb la samfaina. Un cop heu fet tot això estireu la massa i n´haurieu d´obtenir unes quantes tires on anar-hi posant petites muntanyes de samfaina i conill, unes vuit o deu per tira que signifiquen, clar, vuit o deu raviolis. Segur que podeu fer més de trenta raviolis, si us sobra massa o fins i tot raviolis ja fets però no bullits ho podeu congelar perfectament.
Un cop preparats els raviolis, ajuntant els extrems de les tires per acabar cobrint les petites muntanyetes de farcit, els bulliu amb aigua amb sal durant quatre minuts mentre foneu la mantega amb les fulles de sàlvia a la mateixa paella on hagueu fet el conill. Quan els raviolis estiguin els coleu i els poseu a la paella on hi hagi la mantega, ja fosa, amb les fulles de sàlvia a trossets. Rectifiqueu de sal, poseu-hi pebre i tindreu un fantàstic plat de raviolis amb conill i samfaina.
Per cert, darrerament em queden uns raviolis estèticament espantosos…sort que estan boníssims!
Reblogged this on Celler-Adocse.