Aquesta recepta de remenat de tofu, el remenat vegà, ha estat una veritable sorpresa, de veritat. Heu d´utilitzar tofu del tou, tofu japonés, ja que amb el dur la cosa no us acabarà de sortir bé del tot o més que res tindrà una textura no tant de remenat.
Ingredients:
- 200 gr de tofu japonés tou
- 4 torrades petites/mitjanes del pa que més us agradi
- un bon grapat d´olives de kalamata o d´Aragó,
- un pebrot vermell escalivat
- el suc de mitja llimona,
- farigola seca,
- unes quantes fulles d´alfàbrega,
- 2 dents d´all
- un xic de curcuma en pols,
- un xic de pebre vermell dolç (o picant)
- una mica de sal,
- un polsim de pebre,
- un raig d´oli d´oliva verge
Com fer la recepta de remenat de tofu:
Si no teniu el pebrot escalivat l´haureu de fer primer…suposem doncs que ja el teniu.
- Treieu els pinyols de les olives. Sí, fa mandra, però és imprescindible. Tampoc és tanta feina…
- Peleu i piqueu els alls. Sofregiu-los.
- Incorporem el tofu, el pebrot escalivat i tallat a trossets petits, les olives sense els pinyols, el suc de llimona, la farigola seca (una miqueta), la cúrcuma i el pebre vermell (dolç, fumat o picant, el que us agradi més), i un xic de sal i pebre.
- Remeneu bé, assegurant que el tofu queda desfet i ben integrat amb la resta d´ingredients.
- I ja només us queda fer les torrades i servir el remenat a sobre d´elles. Una més que agradable sorpresa!