Una senzilla amanida on fem remolatxa al forn per aconseguir més sabor i una textura especial, fet que es potencia amb la presència en l´emplatat de ceba vermella. Això provoca que aquest entrant sigui cruixent per una banda i melós amb un toc cítric per l´altra, gràcies a que ho barregem amb iogur i llimona confitada. La podeu pendre com a entrant, sola, per acompanyar unes bones llenties o un peix blau a la planxa.
Ingredients:
- 2 remolatxes,
- 1 iogur tipus “grec”,
- 1 cullerada de tahina,
- 1 ceba vermella
- 1 cullerada de llavors de comí,
- dues de suc de llimona,
- anet picat,
- llimona en conserva o pell de llimona en conserva
Com fer la recepta de remolatxa al forn:
- Primer de tot hem de coure les remolatxes al forn, ben netes . Una hora ben bona, depedrà de la mida que tinguin, a 200 graus. Amb pell us quedaran molt més bones i si us vé de gust doncs no caldrà ni que les peleu després, tot i que jo diria que ho vaig fer. La remolatxa la podeu coure embolicada amb paper d´alumini, i és llavors quan us trigarà una hora com a mínim. Si opteu per enfornar-la pelada, que es pot fer, naturalment, podeu tallar-les a la manera de les patates braves, salpebrades i amb un raig d´oli i anireu molt més ràpid, amb menys de trenta minuts seran cuites
- Mentrestant preparem l´amanimenta tot barrejant una cullerada de tahina amb el iogurt.
- Piquem l´anet i la llimona en conserva (si en teniu) o la pell de llimona, de la qual en podeu fer un confitat exprés que podreu guardar a la nevera força temps. Només heu de pelar un parell de llimones molt finament, necessitem làmines molt fines. Feu-ho amb el pelador de patates intentant no emportar-vos molta part blanca…part que haureu de retirar amb l´ajuda d´un ganivet ben afilat.
- Exprimiu aquestes dues llimones i ho poseu tot plegat en una paella amb una culleradeta de sal. Quan bulli baixeu el foc i ho deixeu coure uns deu minuts, o fins que la pell de la llimona sigui ben tova i no quedi suc. Ho podeu fer servir per a moltes preparacions,val la pena tenir-ne una mica a la nevera!
- Amb el darrer element d´aquesta amanida, la ceba vermella, podeu fer fins a tres coses. La primera seria posar-la crua, tal i com fa Ottolenghi a la seva recepta, que és d´on jo n´he tret la inspiració. La segona consisteix en saltejar-la, que seria l´opció que vaig triar jo. I la tercera…doncs fer-la al forn amb les remolatxes en el cas que opteu per coure-les pelades i tallades.