Una de les receptes de risotto que més m´ha agradat, el seu resultat és francament bo, i naturalment es pot fer amb butifarra que, segons com, encara és molt millor.
Ingredients:
300 gr d´arròs carnaroli, 1 litre i mig de brou de carn
40 gr de mantega, 1 ceba
250 gr de salsitxes o butifarra
175 ml de vi negre, parmesà ratllat
sal i pebre
Sofregim la ceba, afegim la carn de les salsitxes (sense el budell), daurem bé, incorporem l´arròs, l´anacarem i mullem amb el vi negre. Quan s´hagi evaporat comencem llavors a anar-lo mullant de tan en quan amb el brou de carn. Idealment heu de posar una petita quantitat de brou, remenar, i quan l´arròs se l´hagi begut posar-ne una mica més, remenar i anar fent fins que quasibé estigui a punt. Llavors retireu la cassola del foc, incorporeu la mantega i el formatge i remenu bé mentre aneu moventla. Quan la mantega s´hagi fos i el formatge estigui integrat el deixeu reposar, tapat amb un drap, un parell de minuts. rectifiqueu de sal, hi afegiu pebre i llestos.