Risotto d´espàrrecs

Risotto d´espàrrecs

Aquesta recepta d´un risotto d´espàrrecs és tan senzilla que mai havia pensat en fer-la, i m´he trobat amb una super recepta super bona i molt fàcil de fer realment.

Ingredients:

  • 250 gr d´arròs arborio (o carnaroli),
  • 300 gr d´espàrrecs verds
  • 500 ml de brou de verdures (aprox),
  • 1 ceba,
  • 1 gra d´all,
  • sal i pebre
  • 30 gr de parmesà ratllat
  •  oli d´oliva
  • 1 tros de mantega 

Com fer la recepta del risotto d´espàrrecs:

  1. Talleu els espàrrecs reservant les puntes, força petits, quasibé picats.
  2. Feu un sofregit d´all i ceba mentre escalfeu el brou.
  3. Incorporeu els talls dels espàrrecs, daureu-los uns minuts per acabar incorporant l´arròs.
  4. Anacareu uns minuts i comenceu a mullar-ho per tandes, remenant de tan en quan, fins que l´arròs absorveixi tot el brou, i així una altra vegada fins que sigui al dente, aprox 15 minuts, potser una mica més.
  5. Retireu-ho del foc i llavors afegiu-hi la mantega i el formatge i ho treballeu bé, remenant-ho a consciència.
  6. Ho serviu amb les puntes del espàrrecs per sobre, que haureu saltejat apart salpebrats. Està deliciós!
  7. Per acompanyar aquest plat us faig una aposta arriscada, atrevida i, per mi, guanyadora. Un vi, un godello criat molt anys en botes que havien tingut manzanilla molt temps. El resultat és un vi salí, dens, profund i molt especial que crec combinarà molt bé amb aquest risotto. El fan al Bierzo, a Bodegas y Viñedos Mengoba.
  8. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un detallat vídeo de la recepta:
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *