Risotto de pebrots amb formatge de cabra

Aix, els risottos, quin plaer, quines infinites possibilitats, quantes combinacions…i mai havia pensat en fer un senzill risotto de pebrots. I punt. Bé, no, en aquest cas el tema del formatge de cabra és essèncial, tot i que jo en vag utilitzar un que va acabar agafant potser massa protagonisme, ja que a la recepta del llibre diu que utilitzis un formatge fresc de cabra. Vaig trobar que el concepte “formatge fresc” no casa amb el que associo del  formatge que poses al final dels risottos, molt més cremós i dens, però vés a saber, potser aquest era el toc secret de l´autora…

Ingredients:

250 gr d´arròs carnaroli, 2 pebrots vermells

40 gr de formatge de cabra, 3/4 de litre de brou de verdures (aprox)

oli d´oliva, ceba de Figueres, pebre de caiena, sal i pebre

endívies (opcional…jo en vaig posar una)

 

Mentre posem el brou de verdures a escalfar fem el sofregit de ceba i pebrot. Incorporem l´endivia ben tallada en cas que vulgueu experimentar, però us he de dir que també publicaré una recepta de risotto amb endívies (i xampinyons). Afegim l´arròs, anacarem bé i anem mullant de tan en quan amb el brou fins que l´arròs estigui cuit, vigilant que no ens quedi caldós, al contrari, que el lñiquid es consumeixi del tot. Fora del foc serà el moment del formatge de cabra, ratllat, i servim tot seguit.

Leave a Reply