Risotto d´espàrrecs verds

Tan senzill que mai havia pensat en fer-ne un, i m´he trobat amb una super recepta super bona.

Ingredients:

250 gr d´arròs arborio (o carnaroli), 300 gr d´espàrrecs verds

500 ml de brou de verdures (aprox), 1 ceba, 1 gra d´all, sal i pebre

30 gr de parmesà ratllat, oli d´oliva, 1 tros de mantega fumada (opcional)

Talleu els espàrrecs reservant les puntes, força petits, quasibé picats. Feu un sofregit d´all i ceba mentre escalfeu el brou. Incorporeu els talls dels espàrrecs, daureu-los uns minuts per acabar incorporant l´arròs. Anacareu uns minuts i comenceu a mullar-ho per tandes, remenant de tan en quan, fins que l´arròs absorveixi tot el brou, i així una altra vegada fins que sigui al dente, aprox 15 minuts, potser una mica més. Retireu-ho del foc i llavors afegiu-hi la mantega i el formatge i ho treballeu bé, remenant-ho a consciència, i ho serveiu amb les puntes del espàrrecs per sobre, que haureu saltejat apart salpebrats. Està deliciós!

Leave a Reply