Rosbif amb crosta d´herbes fresques i all

Rosbif amb crosta d´herbes fresques i all

Un “roast-beef” de tota la vida amb una interessant crosta d´herbes i un parell d´acompanyaments definitius: melmelada de ceba i amanida de patata, poma i cogombrets amb wasabi. Boníssim!

Ingredients:

Mitjana de vedella per al roast beef…uns 600 grams aprox per 4/6 persones

2 grans d´all

un manat de julivert

1 manat de farigola fresca

1 manat d´orenga fresca

4 llesques de pa de motlle

100 gr de mantega

sal, pebre

melmelada de ceba: 200 gr de ceba vermella, 500 ml de vinagre de vi negre, 50 gr de sucre, sal

amanida japo: 4 patates mitjanes, 1 poma àcida, 50 gr de cogombrets, 100 gr de maionesa, wasabi

 

Daurem la carn, i un cop atemperada untem la superfície amb la barreja d´herbes, l´all i el pa, salpebrant-ho. Ho p0sem al forn, 180 graus, 25 minuts. Mentrestant comencem a fer la melmelada de ceba, daurant-la una estoneta per afegir-hi tot seguit la resta d´ingredients…i que vagi fent, a poc a poc, fins que adquireixi la  textura desitjada. I per l´amanida, un cop bullides les patates, les tallem a quadrets, fent el mateix amb la poma i els cogombrets (aquesta a rodanxes). Fem una maionesa o en posem de feta, barrejant-ho amb el wasabi després d´haver-ho salpebrat.

Passats els 25 minuts la carn, en principi, estarà a punt…

Deixem que agafi temperatura ambient, la tallem i la deixem reposar una miqueta més…

I la servim acompanyada de la melmelada de ceba i l´amanida de patata, poma i wasabi…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *