Hi ha una fantàstica recepta de tonyina que es diu “a la guiotta”, o alguna cosa molt semblant, que té moltes coses en comú amb aquesta que us presento ara. M´encanta el contrast entre el peix blau i la combinació d´api, panses, pinyons, tàperes, olives…una mena de caponata baby sense tomàquet, deliciós de veritat.
Ingredients:
4 lloms de salmó, 100 gr de panses de corint, 30 gr de pinyons
40 gr de tàperes, 40 gr d´olives verdes sense pinyol, 2/3 branques d´api
julivert, la ratlladura i el suc d´una llimona,s al i pebre, uns brins de safrà
Hidratem les panses i els brins de safrà en dos bols separats. Tallem les branques d´api a rodanxes i les saltegem amb els pinyons, Hi afegim breument al final les panses, les tàperes, les olives i el safrà amb la seva aigueta. Fora ja del foc el suc de llimona i la ratlladura.
Fem el salmó a la planxa i el servim amb la salsa/picada per sobre.