El salmorejo és un plat estiuenc per excel.lència,i us el podeu menjar de moltes maneres , vull dir , acompanyar-lo amb molts elements que s´encarreguen d´enriquir- lo. Tradicionalment crec que es fa amb ou dur, tonyina i pernil ibèric, i en aquesta ocasió jo l´acompanyo amb bacallà esqueixat, ou dur i olives.
Ingredients:
- 1 kilo de tomàquets molt madurs
- 1o0 gr de molla de pa del dia anterior
- 1 ou
- 1 dent d´all
- oli d´oliva extra verge
- sal
- 100 gr de bacallà esqueixat dessalat
- pebre negre
- olives verdes sense pinyol
Com fer la recepta del salmorejo:
- Triturem primer els tomàquets a la batedora amb sal, pebre i un raig d´oli. Ho colem.
- Posem el tomàquet triturat i colat de nou a la batedora. Hi afegim la molla de pa tallada a trossets petits i la deixem que s´impregni bé dels tomàquets durant una bona estona.
- Mitja horeta més tard ho batem tot, amb un gra d´all (el podeu escaldar si us voleu assegurar que no repeteixi), i ho reservem a la nevera un mínim de quatre hores per anar bé, dues super mínim.
- Durant aquesta estona, o quan us vagi bé, feu un our dur i el piqueu, tot barrejant-lo amb el bacallà esqueixat i les olives picades. Ho amaniu amb oli, pebre i ho reserveu a la nevera.
- Al moment d´emplatar poseu primer una o dues cullerades soperes de salmorejo i una cullerada del “picadillo” de bacallà amb our dur i olives. Com us deia al principi, diria que els acompanyants més tradicionals són la tonyina en llauna i el pernil salat, a més a més de l´ou dur. Un plat enorme!
- Us deixem un link al nostre canal de Youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: