Aquest saltejat de tofu amb bolets shiitake, col xina i arròs vermell està inspirat en una recepta treta d´un llibre de receptes veganes d´una blogger americana que tinc per casa. Malgrat el seu terrible titol en la versio castellana, “V de Vegano”, el llibre té moltes receptes i idees útils per fer plats vegans com el que us presento avui. El tofu, a més a més, es marina amb taronja i ginger (entre d´altres) i jo he reduït el suc de la marinada per fer una salsa boooníssima.
Ingredients:
- 300 gr de tofu japonès
- 1/2 col xina
- 60 gr aprox d´arròs vermell
- una safata de bolets shiitake frescos
- 1 cullerada sopera de salsa de soja
- el suc de dues taronges
- el suc d´una llima
- 2 dents d´all
- un tros de gingebre fresc
- pebre negre
- sal
- oli d´oliva
Com fer la recepta del saltejat de tofu:
- Posem en primer lloc a marinar el tofu, tallat a daus, amb els següents ingredients: el suc de dues taronges, una cullerada de salsa de soja, el suc d´una llima, un tros picat petit de gingebre i dos dents d´alls també molt picats. Ho reservem a la nevera durant una hora.
- Mentrestant podem posar aigua a bullir per coure l´arròs vermell, que trigarà entre 25 i 30 minuts aproximadament.
- Tot seguit podem anar saltejant els altres ingredients, començant per la col xina, que acostuma a venir neta però que, per si les mosques, convé rentar. La talleu a juliana gruixuda o com us vagi millor i la saltegeu un màxim de cinc minuts.
- Fem el mateix amb els bolets shiitake, salpebrats.
- Posem a reduir el suc de la marinada, una vegada ha passat l´hora que us comentavem al principi, colat.
- I saltegem els daus de tofu amb el gingebre i l´all que l´acompanyaven a la marinada.
- Finalment reunim tots els ingredients a la mateixa paella, ho saltegem breument, no més de tres minuts.
- I ho emplatem.
Us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta