Aquest saltejat de verdures ho és més que mai perquè les seves dues protagonistes són verdures de veritat, vaja, que són verdes: el bròcoli (compte amb la confusió habitual: no bròquil, eh) i la col kale, el teòric super aliment i col de moda que sembla haver vingut per quedar-se. Saltejada, amb un previ escaldat, és una gran manera de menjar-la, i encara més si ho fem amb un toc d´all, comí i llima.
Ingredients:
- 1 bròcoli mitjà
- un manat de col kale (250 gr aprox)
- 2 dents d´all
- unes quantes llavors de comí,
- una culleradeta de flocs de xili sec,
- unes quantes fulles de menta,
- suc de llima,
- sal
- pebre
La recepta pas a pas:
- Netegem bé les verdures, sobretot la col kale, més propensa a tenir sorra, tallem el bròcoli i posem aigua a bullir en una vaporera.
- Farem al vapor tan la col com el bròcoli, però deixant-los al dente perquè al final ho saltejarem. Millor però no fer-ho a la vegada encara que la vostra vaporera sigui prou gran ja que tenen temps diferents de cocció. El temps exacte no us el puc dir, això és molt personal, a mi m´agrada que el bròcoli quedi més aviat duret, odio la textura d´aquesta verdura (i de la coliflor, del bròquil…) passada de cocció. I amb la col kale doncs és un altre assumpte. No és que m´agradi passada, ni molt menys, però el seu punt correcte o desitjat de cocció és més difícil de precisar., especialment perquè com us deia al principi d´aquest pas després haurem de saltejar, breument, ambdues verdures.
- Sofregim els alls, afegim les llavors de comí i recuperem la col i el bròcoli. Saltegem breument i ho retirem del foc
- Incorporem llavors les fulles de menta picada, el suc de llima (al gust) i els flocs de xili secs, el toc picant, super interessant.