Shawarma de xai

Shawarma de xai

Doncs sí, he fet shawarma de xai a casa, la recepta per excel.lència del menjar al carrer.  Adaptada a una cuina domèstica, es clar. I fent els pans de pita. Fantàstic, no es gens difícil, només has de tenir moltes espècies a casa i paciència, has de marinar la carn tota la nit i després cuinar-la tres horetes! Us asseguro, però, que val la pena.

Ingredients:

  • una cuixa de xai desossada,
  • 5 claus,
  • 5 beines de cardamom,
  • anís estrellat
  • 1/2 culleradeta de llavors de fenogreco,
  • 1 culleradeta de llavors de fonoll
  • 1 branca de canyella,
  • 1/2 nou moscada ratllada,
  • 1/2 culleradeta de gingebre
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç,
  • 1 cullerada de zumaque,
  • 1 de sal maldon
  • 25 gr de gingebre fresc ratllat,
  • 3 grans d´all,
  • 40 gr de cilantre picat
  • 120 ml d´oli de cacahuet o coco ( o el que tingueu),
  • 2 culleradetes de pebre negre en gra
  • 1 cullerada de llavors de comí,
  • 60 ml de suc de llimona
  • 2 Tomàquets,
  • 1 cogombre,
  • enciam,
  • salsa tahina,
  • iogur,
  • cilantre,
  • julivert
  •  500 gr de farina panificable,
  • 10 gr de sal,
  • 275 ml d´aigua,
  • 5 gr de llevat fresc

Com fer la recepta de shawarma de xai:

  1. Primer hem de torrar, en sec, els següents ingredients en una paella: pebre negre en gra, claus, cardamom, llavors de fenogrec, llavors de fonoll, anís estrellat i canyella. També podeu optar per utilitzar les seves versions “en pols”, sobretot en els casos del pebre, clau, cardamom i canyella. Tot seguit ho barrejarem amb la resta d´ingredients
  2. Amb tot això untarem el xai, fent-li prèviament una sèrie de talls a fi que la marinada penetri millor dins la carn. Ho posem dins d´un tupper i ho guardem a la nevera un mínim de dues hores, tot i que es millor fer-ho tota la nit.
  3. Amb el forn a 170 graus posem el xai en una safata i mitja hora més tard el ruixem amb una tassa d´aigua bullint, que ens servirà per anar mullant la carn durant les quatre hores que encara haurem de tenir el xai al forn, les darreres tres cobert amb paper d´alumini. Una vegada cuit el deixarem reposar i courem el pa de pita. Jo recomano començar a fer els preparatius del pa de pita una hora abans de tenir el xai cuit.
  4. Per fer el pa de pita amasssem tots els ingredients (farina, sal i aigua), afegint al final el llevat. Dividim la massa en peces de 80 grams arrodonint-les fins que siguin unes boles llises i ben compactades. Deixem fermentar les boles, tapades amb un drap humit, 45 minuts. Enfarinem una superfície i amb el corró les allisem ben fines, màxim 2 centímetres. Amb el forn a 220/250 la cocció, en grup de dos o tres peces, és d´uns cinc minuts màxim. Idealment la massa s´ha d´inflar per dins i separar-se com es veu a la foto, però he de confessar que només em va sortir 100% bé en aquesta, la resta no es va inflar bé…però estaven bones igualment!
  5. Trinxem el xai i ens el mengem dins dels pans amb tomàquet, cogombre, enciam…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *