Una sopa absolutament excepcional!!! Porta feina, però la sopa de bolets amb “sorpresa” val la pena de veritat! Sempre que la he fet, sempre ha triomfat. Es una recepta de sopa poc habitual, però molt agraïda.
Ingredients:
litre i mig d´un bon brou de pollastre amb ossos de vedella
200 gr de rossinyols
200 gr de camagrocs
50 gr de ceps secs
Galets grossos x 4 (uns 200 grams)
50 gr de mantega
75 gr de farina
50 ml de xerès sec
mig litre de llet
300 gr de formatge ratllat emmental o gruyere
tòfona
Pas a Pas per la Sopa de bolets
- Poseu a bullir els galets amb part del brou.
- Quan estiguin cuits els reserveu fora del brou ja que els haureu de farcir.
- Saltegeu els bolets (rossinyols i camagrocs) i els reserveu.
- Per fer el farcit dels galets desfeu la mantega, afegiu la farina i remeneu bé amb les varilles.
- Quan estigui ben integrat ho mullem amb el xerès primer i amb la llet després i seguim remenant bé amb les varilles per evitar que es facin grumolls durant uns deu minuts.
- Afegim el formatge ratllat i seguim coent-ho.
- Al final hi posem unes làmines de tòfona ratllades i els ceps remullats també ben picats. Ho remenem bé i ho deixem refredar, així acabarà d´espessir-se.
- Quan estigui fred o a temperatura ambient anem farcint els galets amb aquesta farsa (si teniu màniga pastissera molt millor…) i posem a bullir de nou el brou,afegint-ne de nou ja que amb el que ens quedava de bullir els galets probablement no n´hi haurà prou.
- Quan bulli hi posem els galets farcits i els bolets saltejats, deixem que es cogui tot conjuntament uns pocs minuts i tindreu una sopa de bolets espectacular…
Veure mes receptes de bolets