Sopa de llenties vermelles/Masoor dal tadka

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

No sé si podem considerar que aquesta recepta sigui d´una sopa realment…o quina és la diferència entre unes llenties amb suc i una sopa de llenties…en qualsevol cas és un plat que es menja amb cullera, això sí, i está molt i molt bona!

Ingredients:

4 mides de llenties vermelles (les que utilitzeu vosaltres, el vas, la tassa…), el doble i mig d´aigua, 1 ceba, 5 dents d´all, 1 tros de gingebre, 1/2 culleradeta de curcuma, 1 de cilantre, 1 de garam masala

“suavitzat” (crec que és una mala traducció, perquè de “suau” no té res…): 1 culleradeta de llavors de comí, mitja de llavors de mostassa, 1 d´asafètida, 1 xili vermell sec, 8 fulles de curri, 1 fulla de llorer, suc de llimona, cilantre fresc

Començarem bullint les llenties a part durant uns dotze minuts. Mentrestant farem un sofregit de ceba, all i gingebre. Uns deu minuts més tard hi afegirem la curcuma, el cilantre, el garam masala i després de remenar-ho bé ho incorporarem a les llenties, seguint amb la seva cocció uns minuts més, a foc lent sempre. I llavors farem el que ells anomenen el “suavitzat”, que per mi és com un potenciador del sabor: primer l´oli, millor si és de coco, i acte seguit les llavors. Un minut més tard l´asafètida, els xilis, les fulles de curri i la de llorer. Afegim aquesta barreja a les llenties i apaguem el foc. Rectifiquem de sal i afegim suc de llimona i cilanter picat abans de servir-ho. Boooníssim!

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

1 thought on “Sopa de llenties vermelles/Masoor dal tadka”

Leave a Reply