Fantàstica sopa de pollastre amb fideus soba que fa servir un senzill brou típicament japonés que li dona un tret/gust molt característic. No porta gens de feina, senzillament heu de tenir els ingredients a casa o ser prou previsors i comprar-los abans. Crec que val la pena fer-lo, no utilitzeu el típic brou de pollastre que fem per la sopa perquè no té res a veure amb aquest, canviaria completament la recepta.
Ingredients:
- 180 gr de fideus soba,
- 500 ml de brou especial japonés “katetsuyu”
- 2 cebes tendres
- 4 bolets shiitake deshidratats,
- sichimi togarashi
- 1 cuixa de pollastre desossada (podeu utilitzar pit, també…)
- 1 làmina d´alga kombu,
- 1 cullerada de katsuobushi,
- mirin,
- salsa soja
Com fer la recepta de sopa de pollastre amb fideus soba:
- Comencem pel brou “katetsuyu”, que es fa amb katsuobushi dashi i kaeshi. El dashi, brou en japonés, es fa portant a ebullició mig litre d´aigua amb una làmina d´alga kombu. Es retira del foc, s´hi afegeix el bonitol sec laminat (katsuobushi) i es deixa infusionar deu minuts.
- El kaeshi es una mena de condiment, i es fa bullint uns cinc minuts 50 ml de mirin, 50 de sucre i 200 de salsa de soja, i el que et sobra el guardes a la nevera. O en fas menys però respectant les proporcions
- Finalment ja de cara a tenir el “katetsuyu” llest heu de juntar 300 ml de katsuobushi dashi amb 6 cullerades de kaeshi.
- Els shiitake els heu de remullar amb 250 ml d´aigua bullint durant 30 minuts. Jo prefereixo els frescos, però s´ha de reconèixer que el gust dels secs és més intens. Per tant si busqueu intensitat de sabor ja sabeu quina ha de ser la vostra tria.
- El pollastre jo el vaig fer a la planxa i després el vaig tallar a tires. A la recepta original el couen amb el brou katetsuyu juntament amb el liquid d´haver remullat els bolets i la ceba tendra. Busquen una melositat diferent a la que s´obté fent-lo a la planxa i pot ser una opció perfectament vàlida, igualment de fet, o fins i tot més ja que és com a prori ho fan al Japó.
- Els fideus soba els haurem bullit apart i al final els incorporem al pollastre, la ceba (que jo vaig saltejar) i els bolets…i, si volem, una mica de shichimi togarashi, que pica força!