Sopa de pollastre amb fideus soba

Fantàstica sopa de pollastre amb fideus soba que fa servir un senzill brou típicament japonés que li dona un tret/gust molt característic. No porta gens de feina, senzillament heu de tenir els ingredients a casa o ser prou previsors i comprar-los abans. Crec que val la pena fer-lo, no utilitzeu el típic brou de pollastre que fem per la sopa perquè no té res a veure amb aquest, canviaria completament la recepta.

 

Ingredients:

  • 180 gr de fideus soba,
  • 500 ml de brou especial japonés “katetsuyu”
  • 2 cebes tendres
  • 4 bolets shiitake deshidratats,
  • sichimi togarashi
  • 1 cuixa de pollastre desossada (podeu utilitzar pit, també…)
  • 1 làmina d´alga kombu,
  • 1 cullerada de katsuobushi,
  • mirin,
  • salsa soja

 

Com fer la recepta de sopa de pollastre amb fideus soba:

 

  1. Comencem pel brou “katetsuyu”, que es fa amb katsuobushi dashi i kaeshi. El dashi, brou en japonés, es fa portant a ebullició mig litre d´aigua amb una làmina d´alga kombu. Es retira del foc, s´hi afegeix el bonitol sec laminat (katsuobushi) i es deixa infusionar deu minuts.
  2. El kaeshi es una mena de condiment, i es fa bullint uns cinc minuts 50 ml de mirin, 50 de sucre i 200 de salsa de soja, i el que et sobra el guardes a la nevera. O en fas menys però respectant les proporcions
  3. Finalment ja de cara a tenir el “katetsuyu” llest heu de juntar 300 ml de katsuobushi dashi amb 6 cullerades de kaeshi.
  4. Els shiitake els heu de remullar amb 250 ml d´aigua bullint durant 30 minuts. Jo prefereixo els frescos, però s´ha de reconèixer que el gust dels secs és més intens. Per tant si busqueu intensitat de sabor ja sabeu quina ha de ser la vostra tria.
  5. El pollastre jo el vaig fer a la planxa i després el vaig tallar a tires. A la recepta original el couen amb el brou katetsuyu juntament amb el liquid d´haver remullat els bolets i la ceba tendra. Busquen una melositat diferent a la que s´obté fent-lo a la planxa  i pot ser una opció perfectament vàlida, igualment de fet, o fins i tot més ja que és com a prori ho fan al Japó.
  6. Els fideus soba els haurem bullit apart i al final els incorporem al pollastre, la ceba (que jo vaig saltejar) i els bolets…i, si volem, una mica de shichimi togarashi, que pica força!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *