Aquest soufflé de gambes i pollastre el vaig apendre a fer, com tantes altres receptes d´aquest blog, gràcies a algun dels llibres de “El Comidista”, no recordo quin però. Es una variació del clàssic soufflé molt aconseguida i saborosa, amb espècies.
Ingredients
- una ceba mitjana
- una mica de curry en pols
- una mica de gingebre ratllat
- pebre negre
- oli d´oliva
- 50 gr de grana padano o un formatge tipus parmesà, però més fluixet
- Per al soufflé:
- 80 gr de farina
- 80 gr de mantega
- 400 ml de llet
- 6 rovells d´ou
- 80 gr de cues de gambes
- 80 gr de pit de pollastre
- 8 clares d´ou
Com fer la recepta del soufflé de gambes i pollastre:
Començarem fent la farsa, pelant la ceba i ofegant-la amb mantega. Quan estigui ja cuita hi afegim pebre, curry i gingebre, ho barregem bé i ho deixem coure una estoneta més. Si teniu ginebrons poseu-ne uns quants, tot i que després els haureu de retirar.
Quan la ceba estigui ja definitivament hi afegim una mica de xerès i deixem reduir-ho. Reservem.
Fem llavors una beixamel i quan la tinguem llesta hi afegim la farsa i el formatge grana padano. Ho triturem amb el turmix i ho deixem refredar. Quan estigui a temperatura ambient hi afegim les cues de gamba i el pit de pollastre tot tallat a trossos petits i també els rovells d´ou. Barregem bé.
Muntem llavors les clares a punt de neu i les incorporem a la beixamel amb una espàtula de plàstic.
Anem incorporant les clares a poc a poc, amb suavitat, fins que quedim completament integrades.
Repartiem la barreja en recipients individuals forrats de paper sulfuritzat (el que pot anar al forn). Enfornem deu minuts a 220 graus i cinc a 180…això a priori, ja que a mi em va quedar cru i ho vaig posar cinc minuts més.