Soufflé de gambes i pollastre

Soufflé de gambes i pollastre

Aquest soufflé de gambes i pollastre el vaig apendre a fer, com tantes altres receptes d´aquest blog, gràcies a algun dels llibres de “El Comidista”, no recordo quin però. Es una variació del clàssic soufflé molt aconseguida i saborosa, amb espècies.

 

Ingredients

 

  • una ceba mitjana
  • una mica de curry en pols
  • una mica de gingebre ratllat
  • pebre negre
  • oli d´oliva
  • 50 gr de grana padano o un formatge tipus parmesà, però més fluixet
  • Per al soufflé:
  • 80 gr de farina
  • 80 gr de mantega
  • 400 ml de llet
  • 6 rovells d´ou
  • 80 gr de cues de gambes
  • 80 gr de pit de pollastre
  • 8 clares d´ou

 

Com fer la recepta del soufflé de gambes i pollastre:

 

Començarem fent la farsa, pelant la ceba i ofegant-la amb mantega. Quan estigui ja cuita hi afegim pebre, curry i gingebre, ho barregem bé i ho deixem coure una estoneta més. Si teniu ginebrons poseu-ne uns quants, tot i que després els haureu de retirar.

Quan la ceba estigui ja definitivament hi afegim una mica de xerès i deixem reduir-ho. Reservem.

Fem llavors una beixamel i quan la tinguem llesta hi afegim la farsa i el formatge grana padano. Ho triturem amb el turmix i ho deixem refredar. Quan estigui a temperatura ambient hi afegim les cues de gamba i el pit de pollastre tot tallat a trossos petits i també els rovells d´ou. Barregem bé.

Muntem llavors les clares a punt de neu i les incorporem a la beixamel amb una espàtula de plàstic.

Anem incorporant les clares a poc a poc, amb suavitat, fins que quedim completament integrades.

Repartiem la barreja en recipients individuals forrats de paper sulfuritzat (el que pot anar al forn). Enfornem deu minuts a 220 graus i cinc a 180…això a priori, ja que a mi em va quedar cru i ho vaig posar cinc minuts més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *