Una nova manera de fer el verat, força bona, amb un suquillo boníssim que em va quedar però un xic reduït. Com que el verat és un peix que per les seves característiques pot quedar un xic “sec” depenent de com el cuinis. El tema de la salsa té la seva importància, però no va ser pas un obstacle per a guadir d´un plat senzill i més que recomanable.
Ingredients (2 px):
Dos verats mitjanets o un de gran
Dues cullerades de julivert picat
Dues cullerades de tomàquet ratllat
1 cullerada d´all i oli
400 gr de brou de peix (potser una mica més…)
300 gr. de patates noves
2 cullerades d´oli d´oliva 0.4
2 dents d´all
1 cullerada de pebre vermell dolç
sal, pebre
maizena exprés (si fa falta…)
Demaneu a la peixateria que us netegin els peixos i els tallin a rodanxes molt amples (tres/quatre, depenent de la seva mida). Peleu i talleu les patates a trossos ni grans ni petits. Talleu i piqueu els alls, el julivert i ratlleu el tomàquet. Arribat a aquest punt sofregirem primer l´all, incorporarem en pocs segons el julivert i tot seguit el tomàquet. Coure uns cinc minuts, o menys si veieu que ja està a punt. Afegiu el pebre vermell, doneu unes voltes a tot plegat i tireu primer les patates (unes voltetes més) i el brou. Coure uns vint minuts o fins que les patates ja estiguin a punt, ja que arribats a aquest punt fer el peix serà cosa de pocs minuts. Si veieu que la salsa està molt líquida lligueu-la amb “maizena express”, a mi no em va fer falta, i poc abans de servir li doneu el toc final amb una cullerada o dues d´all i oli, detall més important i decissiu per a bé del que pot semblar a priori!