Recepta principalment treta del “Simple” (Ottolenghi) amb el detall d´haver marinat el peix segons una recepta del “Citrus” (Catherine Phipps), un altre dels llibres que he revisitat. Ottolenghi, però, fa una mena de pastissets de peix (triturant peix del més normalet amb all, ou, llavors de comí i lima) que després fregeix. Jo ho he variat per unes bones supremes de rap marinades, fetes a la planxa i després tallades a daus.
Ingredients:
1 kilo de supremes de rap, 1 ceba vermella, 1 iogur grec, 1 mango
marinada: ratlladura i suc d´una llima, ratlladura i suc d´una mandarina (o taronja), 1 culleradeta de: comí en pols, xili, orenga, all en pols, sal
Un paquet de “tortitas” de blat de moro (4/5 per comensal), llavors de comí, 2 llimes, cilantre fresc, “jalapeños” en conserva
Posem els talls de rap amb la marinada a la nevera, en un tupper o semblant, durant una horeta ben bona…o dues. Tallem la ceba a juliana i la posem a marinar amb suc de llima. Tallem el mango a juliana i el reservem. Torrem sense oli les llavors de comí, les matxaquem i les barregem amb el iogur i suc de llima. Reservem. Fem els talls de rap a la planxa mentre passem per una paella sense oli les tortitas i les reservem en un bol embolicades amb un drap). Tallem a daus el rap i comencem a muntar els tacos: iogur amb comí, rap, ceba vermella, mango, jalapeño i cilantre fresc.