Super bo, super refrescant, super ràpid…i molt, molt millor si ho feu amb orada salvatge…no cal que sigui super gran, al contrari, pot ser un exemplar petit i us sortirà millor de preu…
Ingredients:
mig kilo de carn d´orada, el més fresca i salvatge possible
ají groc
1 gra d´all
8 llimes
oli d´oliva extra verge
sal, pebre
1 llauna petita de blat de moro
1 enciam petit
1 moniato
coriandre i gingebre fresc
Tallem làmines fines d´orada a modo de carpaccio…o semblant, el més primes possibles…després d´haver posat a bullir un moniato. Espremem les llimes i posem el suc en un recipient per triturar-ho juntament amb l´ají (si es groc, millor…hi ha ají que sembla guindilla picada, també ho podeu utilitzar…o quasevol bitxo picant també us pot servir), l´all, el gingebre, una mica de coriandre, sal, pebre i oli d´oliva. Ho reservem a la nevera.
Salpebrem el plat (si és fred, millor) i hi anem posant els talls d´orada. Ho cobrim amb la salsa i ho deixem una estona a la nevera, vint minuts ben bons (quan més gruixuts els plats, més temps)
Ho presentem amb el boniato a rondanxes (també en podue fer xips), el blat de moro (un acompanyament bàsic del cebiche al Perú…tot i que jo, en aquest cas, no en vaig posar!), enciam…el que vulgueu!