Una veritable revelació! D´entrada no ho acabava de veure-ho clar però per probar-ho no hi perdia res…i ha resultat ser una molt bona troballa que fins i tot ha rebut més elogis que el tiramisú que sempre he fet (d´una recepta d´una amiga de ma mare, que també la donaré) dient que era més lleuger i “refrescant” (es substitueix el café i el rom x suc de mandarina). A més a més al final també hi vaig afegir xocalata ratllada per sobre i aquest va ser el toc definitiu! La recepta “original” del llibre utilitza mores i grosella però bé, apart que es poden utilitzar qualsevol tipus de fruites del bosc crec que les que he utilitzat són ideals!
Ingredients (8 px):
500 gr de mascarpone italià (dues terrines)
2 ous
dues o tres cullerades de sucre
melindros secs, “biscotes”, els venen a qualsevol botiga de productes italians…ja vé indicat, per a tiramisú (depenent de la mida de la safata)
suc de 5 o 6 mandarines
gers i nabius (arándanos)…uns 50 gr de cada
xocolata ratllada
X a la versió clàssica idèntics ingredients canviant el suc de mandarines per una cafetera x aprox tres persones i rom a discreció o licor d´amaretto…jo sempre utilitzo rom. Ah, i millor que xocolata ratllada (que també) us recomano utilitzar cacau pur, del de veritat.
Bé, per un cantó posem en un bol el mascarpone i els dos rovells i per l´altre les clares i el sucre. Mesclem els continguts del bol i portem a punt de neu les clares amb el sucre. Fins aquí els dos tipus de tiramisú són iguals. Posem els melindros secs en una safata (tranquilament la que utilitzeu per als macarrons, per exemple) i els mulleu amb el suc de mandarina. Incorporeu al mascarpone les clares amb sucre batudes al punt de neu, mescleu bé fins que estigui perfectament integrat tot el conjunt i ho aboqueu a sobre dels melindros. Cobriu-ho amb les fruites i deixeu reposar a la nevera.
També teniu l´opció a darrera hora de ratllar una mica de xocolata per sobre i us quedarà encara més deliciós, sobretot si us agrada la xocolata (combinada amb mascarpone i sobretot amb les melindros xops de suc de mandarina i fruites del bosc és ideal). A casa no ho vaig fer d´entrada, que també es podria fer, perquè hi ha certa oposició a la xocolata…però crec que fer-ho al darrer moment també té el seu què.
En el tiramisú tradicional mullem com he dit els melindros secs amb café i després amb rom i després d´incorporar el mascarpone el cobrim amb cacau del bo, el més pur possible, i ho deixem reposar a la nevera com més temps millor. D´un dia per l´altre és ideal, i si no podeu doncs unes quantes hores a la nevera abans de menjar-s´ho es més que recomanable