Tofu amb fideus

Tofu amb fideus

La clau d´aquesta recepta de tofu amb fideus és la salsa. La podeu modificar com vulgueu excepte amb dos coses: el tofu i la salsa. En comptes de fideus podeu optar per arròs basmati o per un conjunt de verdures. Recepta adaptada del fantàstic llibre “Cocina india vegana”.

Ingredients:

garam masala, curcuma

tofu, uns 400 gr.

1 ceba vermella, 4 dents d´all,

1 tros de gingebre,

1/2 tassa d´anacards crus,

2 cullerades d´ametlles

, 2 cullerades de llavors de carbassa o girasol,

2 fulles de llorer, 1 branca de canyella,

3 claus, un xic de llavors de fenogreco o de comí,

cilantre en pols,  uns brins de safrà,

suc de llimona, sucre, cilantre fresc

 

Barrejarem bé els ingredients per arrebossar el tofu (garam masala i curcuma) i els posarem, amb el tofu tallat a daus, en una safata al forn amb paper vegetal, uns 20 minuts a 200 graus.

I començarem a preparar la salsa barrejant la ceba, el xili en escames, l´all, el ginger, la meitat dels anacards, les ametlles, les llavors i l´aigua (o llet d´ametlla) en un cassó, portant-ho a ebullició i deixant que es cogui durant uns deu/12 minuts.

Passat aquest temps ho triturem i reservem. En una paella posem en sec, quan estigui calenta, la canyella, el clau, les llavors de comí o fenogreco, i un minut més tard el triturat que teníem reservat. Afegim les espècies i quan bulli baixem el foc i ho deixem uns deu minuts aprox. Cap al final hi afegim el tofu fet al forn i ho servim,si pot ser amb cilantre fresc picat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *