Una fantàstica recepta, si senyors, totalment estacional, sobretot pels tomàquets, ja que els d´amanida, els grans i rodons, no es troben sempre al mercat, no els que realment van bé. Albergínies en trobem ja tot l´any malgrat que sigui més aviat quelcom estiuenc, però bé, feu-ho quan els tomàquets i les albergínies facin més goig.
Ingredients:
4 tomàquets grans d´amanir, 2 albergínies
1 ceba tendra, 1 gra d´all
unes quantes tàperes, vinagre de vi blanc
alfàbrega fresca picada
Tallem els tomaquets per la part de dalt, els buidem i els posem cap per avall, amb sal, uns quants minuts. Si teniu pressa sempre ho podeu fer manualment, el tema és buidar-ho bé. Les albergínies les tallem a rodelles i les deixem suar una mica amb sal. Després les tallem a daus i les fregim, i saltegem la ceba amb les tàperes. Ho juntem tot, hi posem el vinagre i deixem que s´evapori. Quan estigui fred omplim els tomàquets i els acompanyem, per exemple, amb rúcula.