Recepta parenta-germana de la “tonyina a la giotta” italiana, senzilla, pràctica i molt bona!
Ingredients:
4 talls de tonyina, 1 ceba, 4 tomàquets
1 gra d´all, orenga, farigola, sal i pebre
1 tassa de vi blanc, 1 cullerada de tomàquet concentrat (opcional)
el suc d´una llimona, tàperes (opcional, no presents a la recepta original)
A veure…a mi la tonyina m´agrada crua, o mooolt poc feta, i si fés el que diu la recepta el que menjaria seria una sola de sabata com una catedral, ja que apart de marcar la tonyina després l´enforna amb el sofregit durant l´increible i desproporcionada quantitat de 45 minuts, cosa que bé, no acabo d´entendre, la veritat. També marina durant una hora i mitja els talls de tonyina amb suc de llimona, sal i pebre. Això no ho vaig fer, però no descarta provar-ho la propera vegada. Després és tot tan senzill com fer un sofregit de ceba i tomàquet, afegir-hi les herbes, un xic de vi iq uan estigui apunt fer volta i volta la tonyina a la planxa i posar-ho per sobre. I llestos, millor i més ràpid.