Un gran repte, sobretot perquè em vaig perdre la classe on es van fer…Malgrat tot una vegada me´n vaig sortir amb un (gràcies a la col.laboració de l´Anna, que jo em perdia una mica amb l´execució final) els altres van sortir pràcticament sols. Un fet destacat és que el sabor del farciment evocava directament els dels tortellinis de tota la vida. Si no us agrada podeu fer una salsa de tomaquet amb butifarra de les de tota la vida i posar-la com a farciment, o qualsevol altra cosa, però heu de tenir en compte que la massa ha de ser força compacta. Entretingut, bo i més fàcil del que pot semblar a primera vista!
Ingredients (4 px):
500 grams de farina doble 0
5 ous
margarina
100 grams de carn picada de porc
100 grams de mortadela
100 grams de pernil del país
1 ou
parmigiano reggiano ratllat en abundància
nou moscada, sal, pebre
Farem com sempre, o sigui, primer amassarem la farina amb els ous i la deixarem reposar a la nevera mitja hora, i mentrestant farem el farcit. Escalfem la mantega/margarina i saltegem la carn uns deu minuts. Tallem mentrestant a talls molt petits la mortadela i el pernil i quan la carn estigui ho barregem tot junt. Ho passeu per un “un, dos, tres”, ara no em surt el nom, més que un senzill minipimer vaja, a fi que quedi una massa molt homogeni. Llavors ho passem a un bol i hi afegim un ou batut, la sal, el pebre i la nou moscada.
Fem ara els tortellinis. Passem la massa per la màquina tantes vegades com faci falta fins a tenir unes tires llargues i fines, estil lassagna, i la tallem en quadrats de 6 cm. A la recepta diu 4 però crec que són massa petits. De totes maneres la qüestió és que siguin exactament quadrats, de 4×4, 6×6, 8×8…fins i tot podeu fer tortellonis i que siguin de 12×12, però clar, en sortiran molts menys…
Llavors posem una mica de la carn al mig del quadrat i ajuntem els extrems oposats, tancant-lo en forma de triangle
Ajuntem bé tots els costats assegurant-nos que queda ben tancat i per la base del triangle apretem just pel mig cap amunt amb els dos dits grossos tot ajuntant els extrems, les puntes que es queden per tal de donar-li forma al tortellini, mentre que la part de dalt se li fa un petit plec cap a l´altra banda. Ja us dic que explicat potser és difícil d´entendre, a veure si amb les fotos s´entén més, tot i que no n´hi ha cap del moment en que s´apreta cap amunt amb els dos dits grossos. I com que vaig fer diferents quadrats els tortellinis van quedar de diferents mides.
Els posem a bullir entre cinc i vuit minuts, si podeu amb brou de carn (pastilla al canto!), i els serviu amb salsa de tomàquet. Genial!