Aquesta truita de riu amb tomàquet amanit és una adaptació d´una recepta amb sorell que surt al llibre del Ferran Adrià “cuina amb la familia”, un excel.lent receptari apte per a tots els públics i molt fàcil d´aplicar.
Ingredients:
- 2 truites de riu
2 Tomàquets de pera
Oli d´oliva verge extra
Paté d´oliva negra
escames de xili
tàperes
oli d´oliva - farigola fresca
sal
pebre negre
Com fer la recepta de la truita de riu amb tomàquet amanit:
Començarem escalfant el forn a 180 graus per coure-hi les truites. Jo calculo mitja per persona, salpebrades i amb un raig d´oli i un altre de vi. Aproximadament uns quinze minuts, potser més depenent de la potència del vostre forn.
Per preparar l´acompanyament poseu en un bol el tomàquet tallat ben petit, pelat i sense llavors, juntament amb l´oli extra verge, el bitxo tallat petit i sense llavors (o les escames de xili), les tàperes i la farigola fresca o alguna altra herba aromàtica.
Quan les truites estiguin a punt ho serviu amb el tomàquet amanit al costat o per sobre. A la truita hi vaig posar també una mica de sumak.
Us adjuntem un link al nostre canal de Youtube per si voleu veure un petit video de la recepta: