La recepta original utilitza uns fruits coneguts, en castellà, com a “bayas de agracejo”, però de fet també et diu que pots utilitzar panses…així que jo vaig optar pel més llògic, utilitzar el que tenia a casa. El que també vaig modificar va ser l´acompanyament de la truita, ja que a la recepta del llibre és tot en cru, i es posa al final, quan es serveix. Jo vaig coure al forn el peix amb els tomàquets i el suc de taronja, tenint com a resultat un plat espectacular…i, amb modèstia, crec que millorat respecte a la recepta original.
Ingredients (2 px):
2 truites de riu, 150 gr de tomàquets cherry, el suc d´una llima
1 cullerada de panses o “bayas de agracejo” remullades amb suc de llimona
1 cullerada de llavors de fonoll torrades, el suc i ratlladura d´una taronja
1 cullerada de mel (o “sirope de arce”), cilantre fresc, sal i pebre
Ja he explicat al principi que vaig decidir utilitzar tota l´amanimenta (tomàquets cherry, ratlladura i suc de taronja, suc de llima, mel, panses, llavors de fonoll, oli, sal i pebre), que en principi l´has de reservar i servir a sobre de les truites fetes al forn, per acompanyar ja des del forn a les truites. Els sucs es caramelitzen, els tomàquets es couen…queda força diferent, és obvi, però molt i molt bé.