La vedella a la bourguignon és un dels gran clàssics de la cuina francesa, tot i que hauríem de precisar que de fet es fa amb carn de bou. Jo me´n vaig fer fans després de descobrir la figura de la gran Julia Child a aquella gran peli que es diu “Julie and Julia”. I, clar, “el arte de la cocina francesa”, l´imprescindible llibre de Child que va introduir la cuina francesa a totes les llars americanes, va acabar a les prestatgeries de casa.
Ingredients:
- 800 gr de vedella x estofar (conill, jarret…)
- 1 o 2 cebes
- 1 pastanaga
- 200 gr. de cansalada virada
- 1/2 litre de vi negre
- 2 cullerades de farina
- brou de carn
- pebre
- sal
- nou moscada
- una safata de xampinyons
- cebetes del platillo o unes deu escalunyes
Com fer la recepta de la vedella a la bourgignon:
- Comencem daurant la cansalada i, tot seguit, farem el mateix amb la carn, salpebrada.
- Ho reservem i al seu lloc daurem la ceba i la pastanaga entre cinc i deu minuts.
- Recuperem la carn, hi afegim dues cullerades de farina i remenem bé. Cinc minuts més. Mullem amb el vi negre i el brou de carn. Quan bulli baixem el foc, tapem i deixem coure un mínim de dues hores. Jo ho vaig allargar fins a les quatre.
- Arribats a aquest punt podeu reixar-ho reposar fins al dia següent, que és el que jo vaig fer, o colar-ho. Recuperem la carn i la cansalada, les posem amb la salsa i hi afegim les cebes del platillo (aquelles petites i rodonetes) o escalunyes ja mig cuites (les podeu saltejar prèviament o bullir amb brou de carn). Deixem que faci una mica la xup xup,i hi afegim els xampinyons saltejats.
- Finalment, doncs, incorporem els xampinyons al guisat, ho deixem uns minuts més a foc lent i ho servim, acompanyat de puré de patates com a primera opció o d´arròs blanc.
- Amb aquest super plat nosaltres vam obrir una ampolla del fantàstic vi de Castell d´Encús “Saktih”.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: