Vedella a la bourguignon

Vedella a la bourguignon

La vedella a la bourguignon és un dels gran clàssics de la cuina francesa, tot i que hauríem de precisar que de fet es fa amb carn de bou. Jo me´n vaig fer fans després de descobrir la figura de la gran Julia Child a aquella gran peli que es diu “Julie and Julia”. I, clar, “el arte de la cocina francesa”, l´imprescindible llibre de Child que va introduir la cuina francesa a totes les llars americanes, va acabar a les prestatgeries de casa.

 

Ingredients:

  • 800 gr de vedella x estofar (conill, jarret…)
  • 1 o 2 cebes
  • 1 pastanaga
  • 200 gr. de cansalada virada
  • 1/2 litre de vi negre
  • 2 cullerades de farina
  • brou de carn
  • pebre
  • sal
  • nou moscada
  • una safata de xampinyons
  • cebetes del platillo o unes deu escalunyes

Com fer la recepta de la vedella a la bourgignon:

  1. Comencem daurant la cansalada i, tot seguit, farem el mateix amb la carn, salpebrada.
  2. Ho reservem i al seu lloc daurem la ceba i la pastanaga entre cinc i deu minuts.
  3. Recuperem la carn, hi afegim dues cullerades de farina i remenem bé. Cinc minuts més. Mullem amb el vi negre i el brou de carn. Quan bulli baixem el foc, tapem i deixem coure un mínim de dues hores. Jo ho vaig allargar fins a les quatre.
  4. Arribats a aquest punt podeu reixar-ho reposar fins al dia següent, que és el que jo vaig fer, o colar-ho. Recuperem la carn i la cansalada, les posem amb la salsa i hi afegim les cebes del platillo (aquelles petites i rodonetes) o escalunyes ja mig cuites (les podeu saltejar prèviament o bullir amb brou de carn). Deixem que faci una mica la xup xup,i hi afegim els  xampinyons saltejats.
  5. Finalment, doncs, incorporem els xampinyons al guisat, ho deixem uns minuts més a foc lent i ho servim, acompanyat de puré de patates com a primera opció o d´arròs blanc.
  6. Amb aquest super plat nosaltres vam obrir una ampolla del fantàstic vi de Castell d´Encús “Saktih”.
  7. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *