Vedella amb vi i xocolata

Vedella amb vi i xocolata

Aquest estofat de vedella amb vi i xocolata és una recepta que vaig veure al primer llibre del Comidista, i és especialment inspirada pel toc final de la xocolata ratllada. Aquesta vegada, però, l´he feta només amb vi, sense brou de carn.

 

Ingredients :

  • 800 gr de vedella tallada a daus per estofar
  • 200 gr de pastanaga (un parell de mitjanes)
  • 200 gr de ceba (una de mitjana-gran)
  • 50 gr de farina
  • una ampolla de vi negre
  • 24 cebetes del platillo o 12 escalunyes
  • 25 gr de xocolata negra
  • una branca de farigola o romaní
  • sal
  • pebre
  • oli

Com fer la recepta de la vedella amb vi i xocolata:

  1. Primer enrossirem la vedella en una cassola
  2. Una vegada fet aquest pas la reservem i fem un sofregit amb la ceba i la pastanaga. Ben bé uns vint minuts llargs.
  3. Moment de tira-hi la farina, remoure bé, mullar amb el vi negre i deixar coure uns minuts.
  4. Recuperem la vedella, fem que bulli i tot seguit tapem, baixem el foc i deixem coure unes dues hores.
  5. Un cop passat aquest temps separem per una banda la vedella i per l´altra la pastanaga i la ceba, que passarem  pel xinès.També podeu deixar que l´estofat reposi tota la nit i fer-ho al dia següent.
  6. Tornem a posar a la cassola la carn i la salsa obtinguda, ratllem la xocolata i fem que faci la xup xup una hora més.
  7. Mentrestant peleu i saltegeu les cebetes o les escalunyes i les afegiu a la cocció als darrers minuts.
  8. Per acompanyar aquest plat jo recomano un bon puré de patates casolà.
  9. I un bon vi negre, com per exemple aquest Phinca Hapa de la Rioja alavesa, Struggling Vines.

Aquí teniu un link per anar al nostre canal de youtube i veure el video de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *