Aquest estofat de vedella amb vi i xocolata és una recepta que vaig veure al primer llibre del Comidista, i és especialment inspirada pel toc final de la xocolata ratllada. Aquesta vegada, però, l´he feta només amb vi, sense brou de carn.
Ingredients :
- 800 gr de vedella tallada a daus per estofar
- 200 gr de pastanaga (un parell de mitjanes)
- 200 gr de ceba (una de mitjana-gran)
- 50 gr de farina
- una ampolla de vi negre
- 24 cebetes del platillo o 12 escalunyes
- 25 gr de xocolata negra
- una branca de farigola o romaní
- sal
- pebre
- oli
Com fer la recepta de la vedella amb vi i xocolata:
- Primer enrossirem la vedella en una cassola
- Una vegada fet aquest pas la reservem i fem un sofregit amb la ceba i la pastanaga. Ben bé uns vint minuts llargs.
- Moment de tira-hi la farina, remoure bé, mullar amb el vi negre i deixar coure uns minuts.
- Recuperem la vedella, fem que bulli i tot seguit tapem, baixem el foc i deixem coure unes dues hores.
- Un cop passat aquest temps separem per una banda la vedella i per l´altra la pastanaga i la ceba, que passarem pel xinès.També podeu deixar que l´estofat reposi tota la nit i fer-ho al dia següent.
- Tornem a posar a la cassola la carn i la salsa obtinguda, ratllem la xocolata i fem que faci la xup xup una hora més.
- Mentrestant peleu i saltegeu les cebetes o les escalunyes i les afegiu a la cocció als darrers minuts.
- Per acompanyar aquest plat jo recomano un bon puré de patates casolà.
- I un bon vi negre, com per exemple aquest Phinca Hapa de la Rioja alavesa, Struggling Vines.
Aquí teniu un link per anar al nostre canal de youtube i veure el video de la recepta: