Aquesta vedella estofada amb bolets que us presentem té tres secrets impagables: el primer ja el podeu veure al nom que li he posat. Exacte, els bolets. El segon és que aquests bolets són rovellons, amb lo qual la cosa puja de categoria automàticament. I el tercer és que hem marinat els talls de vedella durant sis hores, que poden ser tota la nit si voleu. La qüestió es preparar la carn a fi que encara tingui millor gust després d´un bon estofat, i fent-la resposar una bona estona amb vi i herbetes és una gran manera d´aconseguir-ho. Estem doncs davant d´un estofat molt millorat!
Ingredients:
- 1 kilo de carn x estofar
- 400 gr de bolets (rovellons)
- 1 ceba grossa
- mig litre de vi negre
- 250 ml de brou de carn
- 1 pastanaga i dos tomàquet de pera
- 1 gra d´all
- farina
- sal, pebre
Com fer la recepta de vedella estofada amb bolets:
Començarem doncs posant els talls de vedella a marinar amb el vi i les hortalises. Jo us recomano que estigui ben bé sis hores pel cap baix.
- Passat aquest temps l´assequem, reservant la marinada, i la daurem enfarinada en una cassola.
- Al mateix lloc hi fem un sofregit de ceba, a foc lent, durant uns trenta minuts.
- Incorporem el tomàquet. No és gaire habitual en aquest tipus de plats però hi queda molt bé també.
- Quan el tenim llest mullem amb el vi. Reduïm a la meitat, incorporem la carn i acabem mullant amb el brou. Tapem i a foc lent deixem coure una hora i mitja ben bona, que depenent de com estigui la carn podeu allargar tranquilament entre trenta i seixanta minuts més.
- En total ho hem tingut dues hores i mitja. Deixem reposar l´estofat tota la nit, estarà molt millor l´endemà.
- Ho regenerem i, si cal, colem la salsa.
- Mentrestant netegem els bolets i els saltegem amb all, reservant-los.
- Passada l´hora i mitja posem els bolets a la cassola i fem que faci la xup xup uns deu minuts més.
- Ho servim acompanyat d´un bon puré de patates, tot i que ho podeu servir sense res més ja que els bolets fan d´acompanyament. I també fer-ho amb arròs.
- Amb aquest plat us recomano un clàssic de la Rioja, del celler on fan el mega clàssic Viña Tondonia. Es tacta del Viña Bosconia, el seu germà.
- I aquí us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta