Vedella estofada amb bolets

Aquesta vedella estofada amb bolets que us presentem té tres secrets impagables: el primer ja el podeu veure al nom que li he posat. Exacte, els bolets. El segon és que aquests bolets són rovellons, amb lo qual la cosa puja de categoria automàticament. I el tercer és que hem marinat els talls de vedella durant sis hores, que poden ser tota la nit si voleu. La qüestió es preparar la carn a fi que encara tingui millor gust després d´un bon estofat, i fent-la resposar una bona estona amb vi i herbetes és una gran manera d´aconseguir-ho. Estem doncs davant d´un estofat molt millorat!

Ingredients:

  • 1 kilo de carn x estofar (jarret…)
  • 400 gr de bolets (rovellons, rossinyols, llanegues…)
  • 1 ceba grossa
  • mig litre de vi negre
  • 250 ml de brou de carn
  • una culleradeta d´orenga i una de farigola
  • 1 cullerada de xocolata ratllada
  • 1 gra d´all
  • farina
  • sal, pebre
  • julivert

Com fer la recepta de vedella estofada amb bolets:

 

 

  1. Començarem doncs posant els talls de vedella a marinar amb el vi i les herbes. Jo us recomano que estigui ben bé sis hores pel cap baix.
  2. Passat aquest temps l´assequem, reservant la marinada, i la daurem enfarinada en una cassola.
  3. Al mateix lloc hi fem un sofregit de ceba, a foc lent, durant uns trenta minuts.
  4. Quan el tenim llest mullem amb el vi. Reduïm a la meitat, incorporem la carn i acabem mullant amb el brou. Tapem i a foc lent deixem coure una hora i mitja ben bona, que depenent de com estigui la carn podeu allargar tranquilament entre trenta i seixanta minuts més.
  5. Mentrestant netegem els bolets i els saltegem amb all, reservant-los.
  6. Passada l´hora i mitja posem els bolets a la cassola, deixem coure uns deu minuts més i si ens ho volem menjar el mateix dia incorporem la xocolata. Al darrer moment, abans de servir, una mica de julivert picat després d´haver rectificat de sal i pebre. Però si sou una mica previsors i ho feu d´un dia per l´altre us quedarà més gustós i més reposat. En aquest cas poseu la xocolata quan escalfeu de nou l´estofat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *