Una petita delicia que si ja teniu una harissa feta o comprada, que n´hi ha moltes i de força bones, la cosa es molt més senzilla. Jo us explico, tal i com surt al llibre, com fer aquesta versió de la harissa, i vosaltres mateixos decidiu. El cuscús a la taronja, per cert, una troballa.
Ingredients:
4 verats (o dos si són força grossos)
Cuscús: 150 gr de cuscús d´espelta integral, 50 gr de dàtils, el suc d´una taronja, 15 gr de mantega, un grapat de festucs, pell de taronja seca escaldada, 1/2 culleradeta d´aigua d´azahar
Harissa: unes llavors de comí, unes de cilantre, unes d´alcaravea, uns grans de pebre negre, 4 xilis jalapeños, 1 cullerada de pell de llimona en conserva, ratlladura de la pell d´una llimona, 1 dent d´all, 1 tros de gingebre, 25 gr de julivert, unes fulles de cilantre, pebre de caiena
Començarem fent la harissa torrant les llavors en sec en una paella. Si tenim molinet doncs apa, dins, i si no doncs al morter. Posem el que en surti en un vas x triturar juntament amb el xili i la resta d´ingredients. Amb la pasta que n´obtindrem marinarem els filets de verat, mitja hora tapats a la nevera i quan arribi el moment els farem al forn cinc minuts, tal qual, amb el marinat a sobre.
Amb el cusc cuscús doncs utilitzarem el suc de taronja per coure´l, amb els dàtils i els festucs picadets. Mateixa quantitat de líquid que de cuscús. Si no teniu prou suc hi afegiu aigua. Cinc minuts tapat i llestos. Una combinació super acertada, amb un toc dolç, cert, però que contrasta meravellosament amb el picant.