Senzilla i boooníssima recepta que servidor va modificar per exigències pràctiques (aquí no tenim remolatxa groga) i que vaig acabar adaptant als meus gustos.
Ingredients:
4 verats mitjans, 2 remolatxes cuites, 1 cullerada de harissa (opcional)
1 taronja, 1 llimona, 30 gr d´olives kalamata, 1/2 ceba vermella, julivert
1/2 culleradeta de: llavors de cilantre, llavors de comí, pebre vermell dolç
1 culleradeta de comí en pols, 1/2 culleradeta de xili en escames (opcional)
A la recepta original unten amb comí en pols i harissa (una pasta picant marroquina) els filets de verat i els deixen reposar una mitja hora. Jo vaig prescindir de la harissa.
Mentrestant tallo la remolatxa a dauets i la barrejo amb suc de taronja, suc de llimona, ceba vermella, les olives tallades sense el pinyol, les llavors de comí i cilantre (prèviament torrades en sec i matxacades al morter), el pebre vermell i un xic de pebre negre. També ho deixo reposar una estona i després ho saltejo amb la intenció de caramelitzar-ho una mica reduint els sucs de fruita. Faig el verat a la planxa i ho emplato amb la remolatxa especiada per sobre.