Vindaloo de patates i boniatos

Vindaloo de patates i boniatos

Super guisote que es pot pendre fred o calent, es pot acompanyar d´arròs basmati integral o el que us vingui més de gust i també hi podeu posar iogurt (opcional). I com tot bon estofat, fer-ho d´un dia per l´altre! Això sí, al lloro amb les espècies i el xili…que per cert, d´espècies en porta moltes, de fet són la clau d´aquest plat vegà.

Ingredients (4 px):

8 llavors de cardamom

1 cullerada de llavors de comí i una de cilantre

1/2 culleradeta de clau mòlt, 1 de pebre vermell dolç

1 culleradeta de curcuma en pols i una de canyella

12 xalotes

1/2 cullerada de llavors de mostassa i mitja de fenogreco

25 fulles de curry

2 cullerades de gingebre fresc picat i 1 xili vermell fresc picat

3 tomàquets madurs, 2 pebrots vermells petits tallats a daus

400 gr de patates tallades a daus i 400 de boniatos

50 ml de vinagre de sidra i 400 d´aigua o brou de verdures

sal, 1 culleradeta de sucre glass

 

Comencem preparant una barreja d´espècies. Posem a torrar en una paella, sense oli, les llavors de cilantre, comí i cardamom. Posar-ho al morter, del cardamom només les llavors, fins que obtinguem un polssim. Llavors s´hi afegeix la curcuma, la canyella i el pebre vermell, tot en pols, i ho reservem.

En una cassola o paella gran sofregim la ceba amb oli, afegim les xalotes amb les llavors de mostassa i fenogreco i ho saltegem uns minuts. Incorporem la barreja d´espècies juntament amb les fulles de curry, el gingebre, el xili i ho deixem un parell de minuts. Tot seguim incorporem els tomàquets (pelats i tallats a daus), el vinagre, l´aigua o brou, el sucre glass i la mica de sal, portant-ho a ebullició i deixant-ho a continuació vint minuts, tapat, a foc lent. Afegim les patates i els pebrots, bullim uns deu minuts i finalment hi afegim els boniatos, assegurant-nos que tot quedi sumergit. Estarà quan patates i boniatos siguin ben cuits, uns vint minuts més. I ho podem servir amb arròs blanc o amb iogurt blanc…o amb qualsevol altre tipus d´arròs. Un super plat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *