Xai a la menta

Xai a la menta

Només sentir les paraules “xai a la menta” i ja començo a pensar en països exòtics i tot tipus de banquets quan de fet no és quelcom gens aliè a la nostra cultura. En aquesta recepta us presentem una senzilla espatlla de xai rostida al forn a la que se li afegeix una bona quantitat de fulles de menta macerades amb vi ranci a la part final de la cocció. Jo per cert no la vaig acompanyar de res, però no li aniria gens malament un bon puré de patates o de moniato

Ingredients :

  • Una espatlla de xai
  • un manat de menta fresca
  • un got de vi ranci
  • una ceba
  • 1/2 litre de brou de carn o d´aigua mineral
  • oli, sal i pebre

Com fer la recepta de xai a la menta:

El primer que heu de fer és agafar el manat de menta, rentar-lo i seleccionar-ne les fulles. No us ser dir la quantitat, dependrà  si el manat és molt gran o no. Penseu que la menta no és un sabor qualsevol i menys marinada amb vi ranci, que és el que haureu de fer quan tingueu les fulles picades…no massa petites, per cert.

Salpebreu l´espatlla i la marqueu ben marcada pels dos costats en una cassola que pugui anar al forn. Aquest pas el feu al foc, i ha de quedar ben enrossida.

Retireu el xai, el reserveu i saltegeu la ceba al seu lloc. No ha de quedar totalment cuita, però quasibé.

Recuperem l´espatlla, la posem amb la ceba a la cassola i la fiquem al forn, a 200 graus, mullada amb mig litre de brou de carn o amb aigua mineral. Durant la cocció, una hora ben bona, heu d´anar mullant el xai amb el brou o aigua i li doneu la volta almenys una vegada.

Com us comentava al principi, tot i que jo vaig cuinar aquesta recepta sense fer res més podeu acompanyar-ho per exemple de puré de patates, o inclús de patates al forn que podrieu coure amb el xai si volguessiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *